Από τον Ιούνιο ξεκινούν τα νέα αεροπορικά δρομολόγια της Astra Airlines για την απευθείας σύνδεση της Σύρου με τη συμπρωτεύουσα

Θερινή σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Ομόφωνη απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής για προβολή της πρωτεύουσας των Κυκλάδων στο περιοδικό της αεροπορικής εταιρείας

Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα θα συνδέεται αεροπορικώς η Σύρος με τη Θεσσαλονίκη από τα μέσα Ιουνίου έως και τον Σεπτέμβριο, όπως αναμένεται να επιβεβαιώσει επισήμως κι εντός των επόμενων ημερών η Astra Airlines, που για μία ακόμη θερινή σεζόν θα εξυπηρετήσει την επιβατική κίνηση, δρομολογώντας απευθείας πτήσεις με τα αεροσκάφη της.

Τα νέα αεροπορικά δρομολόγια πρόκειται να γνωστοποιηθούν – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας – εντός του επόμενου δεκαημέρου, οπότε και το πτητικό πρόγραμμα των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας θα οριστικοποιηθεί, με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων να έχει τη θέση της στη λίστα των προορισμών που έχει επιλέξει η Astra Airlines να συνδέει με τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνον.

Με φόντο την επικοινωνία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με την αεροπορική εταιρεία και την απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής να συνεργαστεί με την Astra Airlines σχετικά με την πρόταση της δεύτερης να προβληθεί διαφημιστικά ο τόπος, ως προορισμός για τη θερινή σεζόν στο περιοδικό της, “Betterfly”, η Κοινή Γνώμη επιβεβαίωσε την πρόθεση έναρξης των νέων πτήσεων από το μέσον του Ιουνίου.

Όπως έγκυρα μπορεί να αναφερθεί από σήμερα, η απευθείας αεροπορική σύνδεση Σύρου – Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο, εξέλιξη που έρχεται να εξυπηρετήσει τόσο τις μετακινήσεις των μονίμων κατοίκων, όσο όμως και να ικανοποιήσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για πραγματοποίηση ταξιδιών στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Άμεσα η οριστικοποίηση των πτήσεων για τη Σύρο

Ειδικότερα, σε επικοινωνία της εφημερίδας με την Astra Airlines κατέστη σαφής η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας και της διοίκησής της να συνεχίσει τα θερινά αεροπορικά δρομολόγια που θα συνδέουν τη Σύρο με την Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2018.

Όπως τονίσθηκε εκ μέρους της Astra προς την εφημερίδα, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν τέλος Σεπτεμβρίου βάσει του σημερινού πλάνου της αεροπορικής εταιρείας και θα αφορούν σε εβδομαδιαία σύνδεση τουλάχιστον δύο ή τρεις ημέρες.

Το σαφές πρόγραμμα των πτήσεων που θα περιλαμβάνει τις ημέρες που θα δρομολογηθούν οι απευθείας συνδέσεις, αναμένεται να δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας άμεσα. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός της επιβεβαίωσης της καλοκαιρινής αεροπορικής σύνδεσης με Θεσσαλονίκη, για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα υπάρξει σύνδεση και τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος.

Σημειώνεται πως σε όποια εξέλιξη προκύψει σχετικά, η εφημερίδα θα ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό.

Συνέχεια καταχωρήσεων στο περιοδικό Betterfly

Αξιολογώντας άκρως θετικά την απόφαση της Astra Airlines να συνεχίσει την καλοκαιρινή σύνδεση Σύρου – Θεσσαλονίκης μέσω απευθείας πτήσεων, η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έκρινε θετικά την πρότασή της να υπάρξει εκ νέου καταχώρηση και διαφήμιση στο περιοδικό της, που είναι διαθέσιμο στο επιβατικό κοινό, το οποίο ταξιδεύει τόσο στους τακτικούς όσο και στους εποχιακούς προορισμούς της.

Συγκεκριμένα, στην εισήγηση προχώρησε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Δομένικος Σαγκινέτος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, εξηγώντας πως, η Astra Airlines έχει προγραμματίσει τις επόμενες εκδόσεις του περιοδικού της (Flymagazine) με τον διακριτό τίτλο “Betterfly” για το 2018 ως εξής: Φεβρουάριος 2018, Ιούνιος 2018, Σεπτέμβριος 2018 και Δεκέμβριος 2018. Το εν λόγω περιοδικό βάσει πρόσφατων στοιχείων της αεροπορικής εταιρείας, απευθύνεται σε περισσότερους από 850 χιλ. επιβάτες που μετακινούνται με την Astra.

Πρόσθεσε μάλιστα πως, η έκδοσή του είναι δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά) και σύμφωνα με τις προτάσεις της εταιρείας, ο Δήμος ενδιαφέρεται για δισέλιδες καταχωρήσεις σε κεντρικές σελίδες. Υπενθυμίζοντας μάλιστα πως παρομοίως, η Σύρος, είχε διαφημιστεί και πέρυσι στο επιβατικό κοινό της Astra Airlines, με την εταιρεία να προσφέρει επιπλέον σελίδες δωρεάν αφιέρωμα για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, υποστήριξε τη σημασία της υπερψήφισης της πρότασης, η οποία και “πέρασε” ομόφωνα. Κρίνεται αναγκαίο να επισημανθεί πως, το κόστος για την εν λόγω καταχώρηση δεν θα υπερβεί το ποσό των 1.200 ευρώ.

Προς πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών δε, πρέπει να αναφερθεί πως η Astra διατηρεί τις συνδέσεις της από Αθήνα με Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Καστοριά, Κοζάνη, από Θεσσαλονίκη με Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Λήμνο, Ικαρία ενώ επιπλέον, εποχιακά καλύπτει μια σειρά προορισμών τόσο στο εσωτερικό (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Χανιά, Σύρος, Κάλυμνος, Μήλος) όσο και στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία).

Συναποφάσισαν την οργανωμένη εκπροσώπηση

Πέραν των ανωτέρω και ειδικότερα όσον αφορά στη συζήτηση που υπήρξε στην Τουριστική Επιτροπή για την προβολή της Σύρου μέσω του Betterfy, τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να δουν αναλυτικά την παρουσίαση του νέου τουριστικού εντύπου, το οποίο κι αποφασίστηκε να εκδοθεί σε αντικατάσταση του παλαιότερου που υπήρξε, που κατά γενική ομολογία χαρακτηρίστηκε άστοχο από άποψη περιεχομένου.

Κατόπιν της αναλυτικής ενημέρωσής τους, πρέπει να τονισθεί πως, ακολούθησε η συζήτηση για την εκπροσώπηση της Σύρου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου, Ιάκωβο Αρβανίτη και την εκπρόσωπο του Συλλόγου Καταλυμάτων Σύρου, Λίζα Δαλεζίου να σημειώνουν κατηγορηματικά την οργανωμένη παρουσία μελών τους στις εκθέσεις του Βελιγραδίου, της Μόσχας και του Παρισιού.

Συναποφάσισαν μάλιστα, πως πέραν της συμμετοχής τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, θα καταλήξουν σε νέες προτάσεις συμμετοχής για εκθέσεις τόσο εντός του 2018, όσο και για το έτος 2019, προκειμένου να αποστείλουν μία επιστολή ενδιαφέροντος προς την Περιφερειακή Αρχή.

Διευκρινίζεται πως, τα παρευρισκόμενα μέλη αιτήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει καταλλήλως για την έγκαιρη αποστολή των νέων τουριστικών εντύπων της Σύρου στα περίπτερα των εκθέσεων, ώστε να είναι “εξοπλισμένοι” με κατάλληλο προωθητικό υλικό οι εκπρόσωποί τους.