Η Πάρος στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού

  • Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2018 - 16:37

Ο Δήμος Πάρου συνεχίζει να δίνει δυναμικά το παρόν σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και τον Φεβρουάριο συμμετέχοντας στη “Bit 2018” και στην “Panorama World Festival”.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “Bit 2018” πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Fieramilanocity το διάστημα 11-13 Φεβρουαρίου 2018 στην πόλη Μιλάνο της Ιταλίας.

Η “ Bit ” είναι μια από τις σπουδαιότερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο του τουρισμού, στην οποία φέτος συμμετείχαν 6.750 μεμονωμένοι εκθέτες και 1.500 profiled Buyers από 79 χώρες, ενώ στη διάρκειά της την επισκέφθηκαν 46.000 άτομα καθώς και 2.550 εκπρόσωποι ιταλικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης εγκαινιάστηκαν 14.673 νέες επαγγελματικές συνεργασίες με αποτέλεσμα το ποσοστό μετατροπής(conversion rate) να αγγίζει το 43% έναντι 29% που ήταν πέρυσι.

Το ενδιαφέρον των Ιταλών επισκεπτών και επαγγελματιών του τουρισμού για την Πάρο συνεχίζει να παραμένει αμείωτο, όπως διαπιστώθηκε από την έντονη προσέλευση των επισκεπτών της έκθεσης στο stand του νησιού.

Οι Ιταλοί επισκέπτες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του εισερχόμενου τουρισμού του νησιού.

Η επόμενη συμμετοχή του Δήμου Πάρου σε Τουριστική Έκθεση ήταν στην 1η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σουηδίας “Panorama World Festival” που έλαβε χώρα το διάστημα 17-18 Φεβρουαρίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο Stockholmsmässan της Στοκχόλμης. Επίσης, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης ένα Forum Τουρισμού με τίτλο «A PANORAMA view over Nordic market».

Την έκθεση-που αποτελεί φυσική εξέλιξη της MEDITERRANEAN PANORAMA 2017-στήριξαν οι μεγαλύτεροι tour operators της Σουηδίας και Σκανδιναβίας και την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 13.000 Σουηδοί.

H Eλλάδα και ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Σουηδών τουριστών.

Η Σουηδική αγορά είναι μια ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά την οποία ο Δήμος Πάρου προσεγγίζει τα τελευταία χρόνια με συστηματική προσπάθεια προβολής και προώθησης του προορισμού.

Ο Δήμος Πάρου στοχεύει στην ανάδειξη της Πάρου σε έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως τουριστικούς προορισμούς.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν στην “Bit 2018” η κ. Άννα Πολυκανδριώτη και στην“Panorama World Festival” ο κ. Λουκιανός Πολυκανδριώτης.