Παρουσίαση του νέου μοντέλου λειτουργίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

  • Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2018 - 20:07

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄, παρουσία του Πανοσιολογιοτάτου Πατέρα Αντώνιου Βουτσίνου, που εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο Καθολικών Πέτρο που απουσίαζε εκτός Σύρου, τελέσθηκε αγιασμός κατά τη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην αίθουσα συνεδριάσεων του φορέα, όπου παρουσιάσθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων, το νέο μοντέλο διοικητικής λειτουργίας του.

Στο καλωσόρισμά του προς το Μητροπολίτη Σύρου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Ρούσσος τόνισε τη διαχρονικά άριστη συνεργασία του Σεβασμιότατου με το φορέα, και ενημέρωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τα ευεργετικά αποτελέσματά της για την τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης.

Με τη σειρά του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο του Επιμελητηρίου, εξήρε τη δράση του, επιβεβαίωσε την άψογη συνεργασία του με τη διοίκησή του, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μεγάλο βαθμό ανανέωσης του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα.

Ο Πανοσολογιότατος π. Α. Βουτσίνος μετέφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου Καθολικών για καλή επιτυχία στο έργο του, και ευχήθηκε με τη σειρά του να ευοδωθούν οι στόχοι του Επιμελητηρίου με θετικά αποτελέσματα για τους Κυκλαδίτες επιχειρηματίες και την τοπική κοινωνία γενικότερα.

Το διοικητικό σχήμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αποτελείται από το Διοικητικό του Συμβούλιο με 51 μέλη, εκ των οποίων τα 36 είναι νεοεισερχόμενα σε αυτό, την επταμελή Διοικητική του Επιτροπή με πέντε νέα μέλη, τους τέσσερις Προέδρους των Τμημάτων του Επιμελητηρίου με τους αναπληρωτές τους και τους τέσσερις χωρικούς συντονιστές του φορέα με τους αναπληρωτές τους.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά ανατίθενται σε μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου χωρικές αρμοδιότητες συντονισμού δράσεων σε νησιά όμορα αυτών όπου δραστηριοποιούνται, με σκοπό τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας του φορέα και με τα νησιά όπου το Επιμελητήριο δεν έχει φυσική παρουσία με γραφεία του, καθώς και την αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των τοπικών επιχειρηματικών κοινοτήτων.

Η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του φορέα αποτελούν κύριες προτεραιότητες του νέου μοντέλου λειτουργίας, μέσω του οποίου επιδιώκεται ο συντονισμός και η διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των διοικητικών οργάνων και των υπηρεσιακών τμημάτων του Επιμελητηρίου με τις τοπικές επιχειρήσεις.