Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου – Ερμούπολης

Περιβαλλοντικές ανησυχίες σε πρώτο πλάνο

Το Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου - Ερμούπολης επισκέφτηκαν οι μαθητές δύο τμημάτων της Δ' τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Χρυσάνα Διαμαντή και Έφη Αυθρώνη, καθώς και οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Λίλη Πέτρου της Ε' τάξης και Λεωνίδα Τσολάκη της Δ' τάξη. Τα τμήματα υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας και ο Μιχάλης Ζουλουφός, δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, όπως επίσης και τα ειδικά μαθήματα που έχει ξεκινήσει ο δήμος σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης. Από την πλευρά τους, οι μαθητές ζήτησαν τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου για την ασφαλή κυκλοφορία τους στο κέντρο της πόλης, καθώς και τη διοργάνωση περισσοτέρων δενδροφυτεύσεων από τη δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση του χώρο του Δημαρχιακού μεγάρου από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Αλίκη Λεονταρίτη και οι μαθητές πήραν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στη μεγάλη ιστορία του, αλλά και στη λειτουργία των στεγασμένων υπηρεσιών.