Εκτάκτως συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της αποδοχής του γειτνιάζοντος οικοπέδου στο σχολείο της Βάρης με σκοπό την επέκτασή του και την ανέγερση νηπιαγωγείου

Τρέχουν και δε φτάνουν

Ν. Αλμπανόπουλος: “Αν όλα πάνε καλά θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και το φυσικό αντικείμενο του έργου έως το 2015”

Ως επείγον θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η αποδοχή της δωρεάς από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς το δήμο Σύρου – Ερμούπολης, του οικοπέδου που γειτνιάζει με το σχολείο της Βάρης με σκοπό την επέκτασή του αλλά και τη δημιουργία νηπιαγωγείου, αφού τα χρονικά όρια για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ... στενεύουν.

Το σώμα του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε ομόφωνα την αποδοχή του συγκεκριμένου οικοπέδου καθώς όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που προΐσταται στις τεχνικές υπηρεσίες, Νίκος Αλμπανόπουλος, είναι εξαιρετικά σημαντικό να “τρέξουν” οι διαδικασίες ώστε να μπορέσει να αποσπάσει το έργο, την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται πως, σχετικά με την πορεία της εκπόνησης της μελέτης, πριν από έναν μήνα περίπου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Τζώρτζης Μακρυωνίτης σε αντίστοιχη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, είχε υπογραμμίσει πως δεν πρέπει να παρέλθει άλλος χρόνος αφού αν χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, τότε το σχολείο δε θα υλοποιηθεί ποτέ.

“Αν όλα πάνε καλά... έως το 2015 το έργο”

Ειδικότερα, στην εισήγησή του, ο Νίκος Αλμανόπουλος, εξήγησε ότι τίθεται το θέμα σε αυτή τη συνεδρίαση ως επείγον, ώστε “να κερδίσουμε 15 – 20 ημέρες για να “τρέξει” το έργο προκειμένου να προλάβουμε την ένταξή του στο ΕΣΠΑ”. Ο αντιδήμαρχος, σημείωσε ακόμη πως: “Είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης”, μέσω της οποίας εκμεταλλευόμενος ο δήμος την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, θα μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίησή του. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η μελέτη αφορά σε δύο “τμήματα” του έργου. Πρωτίστως, το σχολείο θα επεκταθεί ενώ ακολούθως θα οικοδομηθεί και ο κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί ένα νηπιαγωγείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του χωριού και των γύρω περιοχών. “Αν όλα πάνε καλά θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και το φυσικό αντικείμενο του έργου έως το 2015” ανέφερε, καλώντας τους συναδέλφους του να παραχωρήσουν τη θετική ψήφο τους, στο θέμα της αποδοχής της δωρεάς.

“Η μελέτη προχωρά καλά”

Εστιάζοντας στο βασικό ζήτημα που απασχολεί τους εμπλεκόμενους, όσον αφορά στην υλοποίηση του έργου, η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας Αγγελική Πρίντεζη, επέμεινε να διευκρινιστεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη. Απευθυνόμενη στον κ. Αλμπανόπουλο, ρώτησε χαρακτηριστικά: “Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη; Εκτιμάτε ότι θα προλάβουμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και γιατί μας λέτε ότι οι επόμενες είκοσι ημέρες είναι πολύ σημαντικές;”. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, απαντώντας στην ανωτέρω παρατήρηση, υποστήριξε: “Εκτιμούμε ότι θα γίνει αποδεκτό και θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί μέσα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο”, προσθέτοντας ότι: “Τη μελέτη την εκπονεί η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. μετά από ανάθεση και έχουμε συνεργαστεί σε ό,τι μας έχει ζητηθεί. Η μελέτη είναι σε προχωρημένο στάδιο. Δεν παρακολουθούμε εμείς την υλοποίησή της και άρα δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς. Αλλά σε επικοινωνία τακτική που έχουν οι συνάδελφοι από την τεχνική υπηρεσία, λένε ότι η μελέτη προχωρά καλά” κατέληξε.