Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για την κατάργηση 14 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών στην Πάρο

Ανεπιθύμητες εκπαιδευτικές πολιτικές

Να ακυρώσει άμεσα τις πολιτικές προθέσεις που αφορούν στην κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, καλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Πάρου την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, μέσα από σχετική επιστολή.

 

Μάλιστα, την προαναφερθείσα αντίθεσή του, ο Σύλλογος δηλώνει πως θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο, αφού από τις 250 θέσεις που σχεδιάζεται να καταργηθούν, οι 14 είναι θέσεις σε σχολεία της Πάρου.

"Η εν λόγω απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, έρχεται να προσθέσει προβλήματα που αφορούν στη συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα, με κίνδυνο να οδηγηθούμε σε ολιγοθέσια σχολεία προηγούμενων δεκαετιών, σε αποδυνάμωση των σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης, σε απολύσεις αναπληρωτών και μεταθέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών και χειροτέρευση των συνθηκών διδασκαλίας στις τάξεις. Η πληροφορία που έχει περιέλθει σε γνώση μας για μείωση οργανικών θέσεων στις Κυκλάδες κατά 250 εκπαιδευτικούς εκ των οπίων οι 14 στην Πάρο, κρίνεται εγκληματική και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή" επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του Συλλόγου.