Εορταστική εκδήλωση του παιδικού σταθμού “Η παλάμη Του Θεού” για τη λήξη του σχολικού έτους

Λιλιπούτεια κατάνυξη

Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων από γονείς και συγγενείς που θαύμασαν τα μικρά ταλέντα

Παιδική ζωντάνια, γλυκό νάζι, αστείρευτος αυθορμητισμός και πολύχρωμος ενθουσιασμός πλημμύρισαν τις καρδιές των παρευρισκομένων της χθεσινής εκδήλωσης του παιδικού σταθμού “Η παλάμη Του Θεού”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της λήξης του σχολικού έτους.

Οι μικροί μαθητές που πρωταγωνίστησαν στην εορταστική εκδήλωση χόρεψαν, αυτοσχεδίασαν και απήγγειλαν στίχους από το μουσικό έργο του Νίκου Κυπουργού “Εδώ Λιλιπούπολη”.

Το “παρών” έδωσαν συγγενείς και φίλοι των παιδιών καθώς επίσης εκπρόσωποι της Εκκλησίας αλλά και οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος Β΄ και Παροναξίας Καλλίνικος.

Ένα ηλιοτρόπιο για τον Ν. Κυπουργό

Το αφιέρωμα στον συνθέτη Νίκο Κυπουργό που παρουσίασαν τα μικρά ταλέντα, δε θα μπορούσε παρά να αποσπάσει το θερμότερο χειροκρότημα όλων, αφού η αξιέπαινη δουλειά τόσο των ίδιων, όσο και των δασκάλων τους, υπήρξε ο λόγος γέννησης της εν λόγω παράστασης. Μικρές ομάδες παιδιών και ζηλευτά ζευγαράκια μας σύστησαν τον “λαό της Λιλιπούπολης”, μας είπαν ότι “δεν είμαστε Ζουλού”, μας βούτηξαν “στη μαγιονέζα” και μας χάρισαν μία βραδιά στο “Πόρτο Λίλι”, συντροφιά με “μια αρκούδα καφέ” και το “χρυσαλιφούρφουρο”. Μάλιστα, τα σύντομα σκετσάκια των λιλιπούτειων, συνόδευσαν και μέλη της ορχήστρας Κυκλάδων του Νίκου Κυπουργού. Ο συνθέτης, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Σύρου, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, συνδέθηκε μέσω skype και ευχαρίστησε θερμά τα μικρά παιδιά για το αφιέρωμα αλλά και για το ηλιοτρόπιο που αυτά ζωγράφισαν και αποκάλυψαν πάνω σε έναν πίνακα, με σκοπό να του το δωρίσουν.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, πήρε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄, όπου μεταξύ άλλων απηύθυνε συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους για το αξιόλογο αποτέλεσμα που παρουσίασαν. Μάλιστα και ο Μητροπολίτης Παροναξίας, κκ Καλλίνικος που παρευρέθηκε στη σχολική γιορτή, εξέφρασε τη χαρά του για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στον παιδικό σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.