Ολοκλήρωση της επέκτασης του σχολείου Τήνου

  • Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Ο Δήμος Τήνου ενημέρωσε για την πολυπόθητη επέκταση στο 1ο Δημοτικό σχολείο Τήνου που αφορά σε προσθήκη νέου διώροφου σχολικού κτιρίου με υπόγειο. Η συμφωνία υπογράφτηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά, και στον εκπρόσωπο της εταιρείας '' Ομόρρυθμη Τεχνική Εταιρία Γ. Ανδριανόπουλος- Κ. Δουρόπουλος'', Γεώργιο Ανδριανόπουλο. Όπως ανακοινώθηκε το χρηματικό ποσό για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 915.041.92 ευρώ καθώς το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρηματικό Πρόγραμμα '' Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου'' της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Για την ολοκλήρωση του έργου έχει δοθεί προθεσμία δώδεκα μηνών.

Όσον αφορά στο έργο, της επέκτασης του υπάρχοντος συγκροτήματος, θα αναπτυχθεί σε τρία συνολικά επίπεδα, ισόγειο, όροφος, υπόγειο. Μέσα στο κτίριο θα δημιουργηθούν αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, αποδυτήρια, τουαλέτες και αποθηκευτικοί χώροι. Σημειώνεται ότι η επέκταση θα ακολουθήσει τον αρχιτεκτονικό ρυθμό του ήδη υπάρχοντος νεοκλασικού κτιρίου και παράλληλα στο δώμα του θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ για να εξασφαλιστεί η ενεργειακή αυτονομία του σχολείου. Στο έργο περιλαμβάνονται και οι προμήθειες του σχολικού εξοπλισμού όπως είναι τα έπιπλα, τα οπτικά μέσα, ο επιστημονικός εξοπλισμός και ο εξοπλισμός αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Η επικύρωση της συμφωνίας προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση, διότι πρόκειται για ένα έργο που η δημοτική αρχή πίστεψε και αγωνίστηκε ακόμα και σε στιγμές που δεν φαινόταν να υπάρχει φως στο τούνελ. Προβλέπεται ότι η υλοποίηση του θα ξεκινήσει σύντομα, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού. Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα είναι το τελευταίο κομμάτι της επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Τήνου, μετά το υπερσύγχρονο σχολείο που παραδόθηκε πριν από δύο έτη και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που έγιναν στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία.

Ετικέτες: