Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς του Ιδιωτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος”

Ένας νέος αιώνας προσφοράς ξεκινά...

Στα 100 χρόνια λειτουργίας του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος” ήταν αφιερωμένη η φετινή γιορτή που ετοίμασαν εκπαιδευτικοί και μαθητές για τη λήξη του σχολικού έτους 2013-2014.

“Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας ολόκληρος αιώνας από τότε που οι πρώτοι Φρερ ήρθαν στο νησί μας και ίδρυσαν το ιστορικό σχολείο Άγιος Γεώργιος, 100 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην εκπαίδευση και την αγωγή των νέων της Σύρου” τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής του σχολείου Φρερ Μάριος Καπέλλας.

“Η Συριανή κοινωνία αγαπάει τους Φρερ”

Όπως εξήγησε, η Συριανή κοινωνία από την πρώτη στιγμή αγάπησε τους Φρερ, τους αγκάλιασε, αναγνώρισε αμέσως το έργο τους και τους εμπιστεύτηκε τα παιδιά τους. Στη διάρκεια της 100χρονης πορείας του, χιλιάδες συριανοί, γενιές ολόκληρες, από τον προπάππου στον δισέγγονο, πέρασαν στο χώρο του τα παιδικά τους χρόνια και αποφοίτησαν από το σχολείο. Ανώνυμοι και επώνυμοι άνθρωποι όλων των κοινωνικών τάξεων, φοίτησαν και φοιτούν στο σχολείο των Φρερ το οποίο συνεχώς προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε εποχής.

Σημειώνεται, ότι τον Σεπτέμβριο του 1914 ξεκίνησε αρχικά ως σχολείο διδασκαλίας γαλλικής γλώσσας, σχολείο στοιχειώδους εκπαίδευσης, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, ως εμπορική σχολή, μετέπειτα γυμνάσιο, οικοτροφείο, ορφανοτροφείο στα χρόνια του πολέμου και μετά δοκίμιο για υποψήφιους Φρερ, ενώ σήμερα λειτουργούν στο χώρο του το δημοτικό, το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός.

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Για την επέτειο των 100 χρόνων, η διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων έχουν προγραμματίσει έναν κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων με σημαντικότερη τη μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου στις 3 Αυγούστου 2014, στον Πολιτιστικό Χώρο “Μάνος Ελευθερίου”. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν δύο θεατρικές παραστάσεις, η μία στα τέλη Σεπτεμβρίου με τον θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη και η δεύτερη στις αρχές της επόμενης άνοιξης.

Για τις αρχές Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση ενός επετειακού λευκώματος, που θα περιέχει όλη την ιστορία των 100 ετών του σχολείου. Θα ακολουθήσει μια χοροεσπερίδα, η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση και στις 15 Μαίου θα τιμηθεί επίσημα η γιορτή του ιδρυτή του σχολείου, του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή Δελασσάλ.

Μετά το χαιρετισμό του Φρερ Μάριου, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την παρουσίαση της Οδύσσειας από τους μαθητές του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού, αλλά και τη γιορτή των μαθητών του δημοτικού σχολείου.

Ετικέτες: