Προγράμματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στη Σαντορίνη

Γνωριμία με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα

Στη Σαντορίνη θα διεξαχθεί φέτος το “Διεθνές Καλοκαιρινό Σχολείο για την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό”, που διοργανώνει για 19η συνεχή χρονιά το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, δίνοντας την ευκαιρία σε 70-80 άτομα από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο να επισκεφτούν το μαργαριτάρι των Κυκλάδων και να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα.

Για 15-30 ημέρες, ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να μάθει ελληνικά, να τραγουδήσει ελληνικά τραγούδια, να μαγειρέψει ελληνικές συνταγές, να μιλήσει στα ελληνικά με κατοίκους των χωριών και να αποκτήσει μία στενότερη σχέση με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ξενόγλωσσους και ομογενείς επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού με “σημαία” τη γνώση, το σεβασμό και την αγάπη για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Σε λίγες ημέρες,το κέφι της ελληνικής παράδοσης, αλλά και το ανήσυχο πνεύμα της σύγχρονης Ελλάδας θα ζωντανέψουν μέσα από ήχους και λέξεις ελληνικές που εκφράζουν διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες με το δικό τους ξεχωριστό χρώμα.

Τα μαθήματα θα διαρκέσουν από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2014 και θα υλοποιηθούν στα γραφεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στο Μεγαλοχώρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλ. 22860 82820 και στο e-mail: ifigeneia@hec.edu.gr

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού εξειδικεύεται στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης και ως δεύτερης γλώσσας από το 1995, με στόχο την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και την ανάπτυξη γλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων στους πολίτες, στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής πραγματικότητας.

Η λειτουργία του ξεκίνησε από το νησί της Ικαρίας, όπου διοργάνωνε με επιτυχία επί δέκα χρόνια ένα από τα πρώτα καλοκαιρινά σχολεία ελληνικών, με σχετικά μαθήματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και σεμινάρια καθηγητών, που διδάσκουν την ελληνική ως ξένη γλώσσα. Η δράση του συνεχίστηκε στην Αθήνα, όπου τώρα εδρεύει, αλλά και σε επιλεγμένα μέρη της ελληνικής περιφέρειας και του εξωτερικού.

Ετικέτες: