Διάκριση του Μανώλη Ελευθερίου σε διαγωνισμό φυσικής

Πρώτος σε Κυκλάδες και Νάξο

  • Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2014 - 06:10

Σημαντική διάκριση σε διαγωνισμό φυσικής κατάφερε να αποσπάσει ο μαθητής της τρίτης γυμνασίου Τραγαίας Νάξου, Μανώλης Ελευθερίου, ο οποίος έκανε υπερήφανους τόσο το σχολείο του όσο και την οικογένεια του.

Χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία

Πρώτος σε Κυκλάδες και Νάξο βγήκε ο Μανώλης Ελευθερίου σε διαγωνισμό φυσικής, κάτι το οποίο δεν το περίμενε αφού δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστεί, δεδομένου ότι ενημερώθηκε δύο ημέρες πριν τον διαγωνισμό, όπως δήλωσε στη ''Κοινή Γνώμη''. Συγκεκριμένα, ενώ ο διαγωνισμός θα πραγματοποιούταν το Σάββατο ο ίδιος ενημερώθηκε την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να καταφέρει να μελετήσει μόνο για μια ώρα με τον καθηγητή της φυσικής του σχολείου. Η αγάπη του για τη φυσική όμως και η εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις γνώσεις του δεν τον πτόησαν, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό θέλοντας να δώσει τη δική του ''μάχη'' χωρίς να ενδιαφέρεται για τη διάκριση.

Παρ’ όλο όμως που τα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και το άγχος του μεγάλο, ο ίδιος κατάφερε να κερδίσει την 26η θέση πανελλαδικά εκπλήσσοντας ευχάριστα τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Εντατικό διάβασμα και αγάπη για το αντικείμενο

Χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια, στηριζόμενος κυρίως στις δικές του δυνάμεις, με μοναδικό στόχο την εξέλιξη, ο μαθητής της τρίτης γυμνασίου δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος για την έκβαση του διαγωνισμού, τονίζοντας ότι το βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι κατά κύριο λόγο να αγαπάς αυτό που κάνεις και όχι να το αντιμετωπίζεις σαν ''αγγαρεία'', το οποίο σε συνδυασμό με το εντατικό και μεθοδικό διάβασμα μπορεί να σε αναδείξει και να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν και ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμα το αντικείμενο του πεδίου με το οποίο θέλει να ασχοληθεί, κινείται προς τις θετικές επιστήμες δεδομένου ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα μαθηματικά και τη φυσική.

Συγκίνηση από γονείς και καθηγητές

Την χαρά του για τα ευχάριστα αποτελέσματα ο ίδιος τα μοιράστηκε πρώτα απ’ όλα με την οικογένεια του, η οποία νιώθει ιδιαίτερη υπερηφάνεια. Άλλωστε οι γονείς του είναι συνοδοιπόροι και θερμοί υποστηρικτές του σε κάθε προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να επιτυγχάνει τους στόχους του. Το ίδιο υποστηρικτικοί είναι και οι καθηγητές του, οι οποίοι αναγνωρίζοντας τις φιλότιμες προσπάθειες του παιδιού στέκονται δίπλα του βάζοντας το δικό τους ''λιθαράκι'' στην εξέλιξη του. Συγκεκριμένα ο διευθυντής του γυμνασίου Τραγαίας, Μιχάλης Λιγνός, ανέφερε χαρακτηριστικά στη ''Κοινή Γνώμη'' ότι “Νιώθουμε περήφανοι και για το σχολείο και για τον μαθητή ο οποίος προσπαθεί μόνος του”.

 

Ετικέτες: