Ανανεώθηκαν οι καθιερωμένες συμβάσεις για το Βήσσα

Σε αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης

Με έγκριση του αρμόδιου Υπουργείου ανανεώθηκαν για ακόμη μια χρονιά οι συμβάσεις των εργαζομένων του παιδικού σταθμού Βήσσα, χωρίς όμως να υπάρχει καμία εξέλιξη σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση που υπόσχεται οριστική λύση.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι αποφάσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν το παιδικό σταθμό του Βήσσα περιορίζονται σε μια ακόμη εφήμερη λύση. Αν και η απελθούσα δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί ότι μέχρι να χτυπήσει το “πρώτο κουδούνι” θα έχουν παρθεί αποφάσεις μέσα από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου η υπάρχουσα κατάσταση δείχνει ότι η αναμονή τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους γονείς θα συνεχίσει λίγο ακόμα. Δεδομένου ότι το Βήσσα αποτελεί μια ιδιόμορφη περίπτωση καθώς λειτουργεί κάθε χρόνο μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ το νομοσχέδιο το οποίο σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του υπουργείου θα επιφέρει την πολυπόθητη οριστική λύση πρόκειται να ρυθμίσει την μεταφορά των εργαζομένων του σταθμού από τον Οργανισμό Πρόνοιας και Αλληλεγγύης προς τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης. Το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε μετά από αίτηση των ίδιων των εργαζομένων έχει ως στόχο την απορρόφηση τους προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις τους, στην περίπτωση που με κυβερνητική απόφαση οι περικοπές επηρέαζαν την περαιτέρω λειτουργία των Νομικών Πορσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση παρ όλο που η απόφαση αφορούσε προσωρινά την ανανέωση των συμβάσεων σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκπροσώπων του Υπουργείου εντός του μήνα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις σχετικά με την επίλυση του χρόνιου προβλήματος του Βήσσα.