ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων: "Η ΔΕΗ αφήνει χωρίς ρεύμα τους μαθητές μας"

Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων καταγγέλλει τη στάση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος σε σπίτια λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Στη δυσβάστακτη καθημερινότητα που έχουν διαμορφώσει για τους εργαζόμενους η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις, οι επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους δεν έχουν τελειωμό.

Τα λαϊκά στρώματα συνθλίβονται κάτω από το βάρος της ανεργίας, της ανέχειας και της εντεινόμενης εξαθλίωσης.

Τα παιδιά των εργαζομένων, οι μαθητές μας, πληρώνουν ακριβά τις συνέπειες της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου απέναντι στους γονείς τους.

Τα παιδιά των εργαζομένων, οι μαθητές μας, το πρωί πάνε σε σχολεία που αντί να τα μορφώνονται  μαθαίνουν να ανταγωνίζονται μέχρι εσχάτων, διαφορετικά μαθαίνουν ότι «δεν παίρνουν τα γράμματα».

Τα παιδιά των εργαζομένων, οι μαθητές μας, καλούνται να στερηθούν ακόμη και τα βασικά της επιβίωσης, να πεινάσουν. Και τώρα έρχεται και η ΔΕΗ να τους σβήσει και… το φως. Η  βαρβαρότητά τους δεν έχει τέλος, η δίψα τους για κέρδη είναι ακόρεστη!

Ως εργαζόμενοι και ως δάσκαλοι τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε το μέλλον μας, και αυτό των παιδιών μας, στα χέρια τους, γιατί είναι αδίστακτοι.

Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων ζητά την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε ΟΛΑ τα σπίτια. Κανείς μαθητής μας να μην μείνει χωρίς φως, χωρίς θέρμανση.

Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων καλεί όλους τους εργαζόμενους να κάνουμε κοινό τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών μας, για την ανατροπή της βαρβαρότητας που μας επιφυλάσσουν ΕΕ και επιχειρηματικοί όμιλοι, για την υπεράσπιση της τάξης μας και της αξιοπρέπειάς μας.