Λογοτεχνικός διαγωνισμός στις Κυκλάδες

  • Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, 2015 - 06:10

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που διοργανώνει ο Μορφωτικός και Κοινωνικός Σύλλογος Μήλου προκηρύσσει λογοτεχνικό διαγωνισμό στον οποία καλούνται να συμμετάσχουν νησιά των δυτικών Κυκλάδων και συγκεκριμένα η Μήλος, η Κίμωλος, η Σίφνος, η Σέριφος και η Κύθνος.

Η υλοποίηση του διαγωνισμού, το θέμα του οποίου θα είναι ελεύθερο, θα πραγματοποιηθεί βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων και όρων ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος μέσα από την παρουσίαση ποιήματος (ομοιοκατάληκτο ή μη), μικρής ποιητικής συλλογής(Με ή χωρίς ομοιοκαταληξία), μεγάλης ποιητικής συλλογής καθώς και διηγήματος. Όσον αφορά τις ηλικίες των διαγωνιζόμενων, θα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και ενήλικες (άνω των 18 χρονών).Σημειώνεται ότι για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στον λογοτεχνικό διαγωνισμό θα μπορούν να λάβουν μέρος όσα παιδιά φοιτούν στα αντίστοιχα σχολεία των νησιών των δυτικών Κυκλάδων και για τους ενήλικες όσοι διαμένουν μόνιμα ή έχουν καταγωγή από τα εν λόγω νησιά.

Προϋποθέσεις υπάρχουν και για την έκταση των έργων όπου το κάθε ποίημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις δέκα στροφές από πέντε στίχους η κάθε στροφή, το κάθε διήγημα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των δέκα σελίδων, για τις ποιητικές συλλογές να είναι από τρία μέχρι πέντε ποιήματα, έκτασης επίσης μέχρι δέκα στροφές το κάθε ποίημα, από πέντε στίχους η κάθε στροφή. Επιπρόσθετα, τα έργα που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα σε λευκή κόλλα Α4, σε πέντε αντίτυπα και υπογεγραμμένα από τον δημιουργό, ο οποίος θα χρησιμοποιεί ψευδώνυμο και για τα διηγήματα θα πρέπει να υπάρχει αρίθμηση σελίδων. Τα έργα θα σταλούν σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη «Για τον 1ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό» και η αξιολόγηση των έργων, θα γίνει από ειδική τριμελή Επιτροπή τον ερχόμενο Ιούλιο. Θα υπάρχει ένα βραβείο για κάθε κατηγορία έργου. Στα υπόλοιπα έργα, που δεν θα βραβευθούν θα απονεμηθεί έπαινος και για την βράβευση των έργων θα πραγματοποιηθεί μικρή εκδήλωση, για την οποία θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες έγκαιρα προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση, εάν επιθυμούν να παραλάβουν το βραβείο τους. Στους γενικούς όρους του διαγωνισμού αναφέρεται ότι ο Σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα να σταματήσει το διαγωνισμό, ειδικά όταν τα έργα δεν είναι ικανά σε αριθμό που να επιτρέψουν τη διεξαγωγή του, ότι μετά τη λήξη του διαγωνισμού, τα έργα δεν επιστρέφονται στους διαγωνιζόμενους, ότι ο σύλλογος, ενδέχεται να εκδώσει όλα ή μέρος των έργων, σε δικό του βιβλίο και τέλος στην περίπτωση που ο Σύλλογος προβεί στην εκτύπωση έργων, θα πρέπει να σταλεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα κάθε συγγραφέα.