Υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης στους Η/Υ στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δ. Σίφνου

Σε ενημέρωση, σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σίφνου, προχωρά ο δήμαρχος, κ. Ανδρέας Μπαμπούνης.

Πιο συγκεκριμένα:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο μας. Από το Νοέμβριο του 2014 που ουσιαστικά ξεκίνησε η λειτουργία του, έχουν υλοποιηθεί συνολικά 8 εκπαιδευτικά προγράμματα και συγκεκριμένα: 2 τμήματα Φωτογραφίας και 2 τμήματα Διαμόρφωσης και Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων, στα οποία επιμορφώθηκαν συνολικά 49 εκπαιδευόμενοι και επίσης 2 δύο τμήματα Αγγλικών και 2 τμήματα Γαλλικών για τον τουρισμό, τα οποία παρακολούθησαν συνολικά 61 εκπαιδευόμενοι. Μάλιστα, τα εν λόγω τμήματα ξένων γλωσσών χαρακτηρίστηκαν από απόλυτη επιτυχία μιας και είναι δεδομένη η σημασία τους στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους επαγγελματίες του νησιού μας που ασχολούνται με τον τουρισμό προς του επισκέπτες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθούν και προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί καθιστούν την υλοποίησή τους άκρως αναγκαία.

Παρά τις δυσκολίες που εντοπίστηκαν, ιδίως κατά την αρχή του συγκεκριμένου προγράμματος και οι οποίες είχαν να κάνουν με την έλλειψη εκπαιδευτών, οι προσπάθειες που συντελέστηκαν αυτό το διάστημα, σταδιακά συνέβαλλαν στην αντιμετώπισή τους, ενώ η σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί όλους αυτούς τους μήνες, είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσει ευεργετικά στις επόμενες δράσεις του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης και στην περαιτέρω ανάπτυξή του, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των Δημοτών μας.»

Ετικέτες: