Θερινό Πανεπιστήμιο στην Άνδρο

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν στην Άνδρο Θερινό Πανεπιστήμιο με τίτλο “Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας”.

Η θερινή ακαδημαϊκή δράση υπάγεται στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα λάβει δράση το καλοκαίρι του 2015 και συγκεκριμένα, από 5 έως 12 Ιουλίου και από 12 έως 19 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε προπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και απόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες. Περιλαμβάνει ένα αγγλόφωνο και ένα ελληνόφωνο τμήμα και σε αυτά θα διδάξουν διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιογράφοι/πανεπιστημιακοί από τον ευρωπαϊκό χώρο.

Προβλέπονται καθημερινές τετράωρες διαλέξεις και εργαστήρια (workshops). Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχή σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο επίπεδο των guest lectures του προγράμματος συμμετέχει ευγενώς το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα με τον κ. Charles Stocking, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Western Ontario και Research Fellow του Harvard University στην Ουάσινγκτον.

Το θερινό σχολείο θα καλύψει τις ακόλουθες θεματικές: α) Η Ελληνική Γλώσσα, β) Ο Ελληνικός Πολιτισμός, γ) Ελληνικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Πολιτική, δ) Ελληνική Ιστορία και ε) Ελληνική Ποίηση και Φιλοσοφία.

Ο κεντρικός συνεδριακός χώρος του Θερινού Πανεπιστημίου στην Άνδρο είναι το Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://summerschool2015.ac.uoi.gr/ .