Μαθήματα ρομποτικής στο Γυμνάσιο Τ.Λ. Σχοινούσας

  • Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2015 - 06:20

Με την ταχέως εξελισσόμενη και πολλά υποσχόμενη επιστήμη της ρομποτικής είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν οι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων του νησιού μας. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που εκπονεί και διοργανώνει η μη κερδοσκοπική οργάνωση “Άγονη Γραμμή-Γόνιμη”.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παρουσίασης των μαθημάτων, οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με τις εξελίξεις στο χώρο της ρομποτικής και συζήτησαν σχετικά με τις προοπτικές και το μέλλον της επιστήμης που αναμένεται να επανακαθορίσει πολλές από τις ανθρώπινες δραστηριότητες κατά τις επόμενες δεκαετίες. Κυρίως όμως, τους δόθηκε η δυνατότητα να συναρμολογήσουν και να προγραμματίσουν οι ίδιοι ένα μικρό ρομπότ, παίρνοντας «μια γεύση» από τις δυνατότητες που παρέχει στο σύγχρονο άνθρωπο η ρομποτική.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οργάνωση “Άγονη Γραμμή-Γόνιμη” για την υλοποίηση του προγράμματος και ιδιαίτερα τη δασκάλα της ρομποτικής, κ. Θεοδοσία Κωστάκη, για την άψογη συνεργασία και την εξαιρετική δουλειά της.