Πραγματοποιήθηκε η παραλαβή του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου

Ένα νέο κτιριακό κόσμημα στην Άνδρο

Ένα νέο και υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα θα φιλοξενήσει από την επόμενη σχολική χρονιά τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Γαύριο της Άνδρου. Η διοικητική παραλαβή του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη, ο οποίος εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το στολίδι που κοσμεί πλέον την περιοχή.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βολίκα, η Αντιδήμαρχος Γαυρίου Μαρία Μαμάη, η Δημοτική Σύμβουλος Γαυρίου Ανδρονίκη Μαμάη, ο Πρόεδρος Τοπ. Κοινότητας Γαυρίου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κώστας Καστραντάς αλλά και ο εργολάβος του έργου. Το νέο Δημοτικό Σχολείου Γαυρίο είναι έτοιμο προς λειτουργία. Η μελέτη για την κατασκευή του ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το 2007. Το 2011 έγινε επικαιροποίηση με κάποιες τροποποιήσεις και τον Ιούλιο του 2013 ξεκίνησαν οι εργασίες με το έργο να ολοκληρώνεται και τυπικά με την παραλαβή του.
Δόθηκε μεγάλη προσοχή έτσι ώστε οι εργασίες να προχωρήσουν χωρίς περικοπές για να μπορούν οι δάσκαλοι και οι μαθητές να το χρησιμοποιήσουν από τη νέα σχολική χρονιά. Απομένουν κάποιες μικρολεπτομέρειες και τα παιδιά θα μπορούν να διδάσκονται πλέον στο νέο σύγχρονο κτίριο. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 15 Μαίου, με ανάλογες εκδηλώσεις.

Έξι αίθουσες διδασκαλίας

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, ο κ. Σουσούδης έκανε λόγο για υπερσύγχρονους χώρους, αποτελούμενους από έξι αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και αίθουσες πληροφορικής, μουσικής, φυσικής, αλλά και μία μεγάλη αίθουσα “Πολυχώρος Γαυρίου” για συνεδριάσεις, συνελεύσεις και εκδηλώσεις. Υπάρχει επίσης αίθουσα για ολοήμερο σχολείο, αλλά και μαγειρείο με τραπεζαρία για να μπορέσει να παρέχει στους μαθητές όλα όσα χρειάζονται. Όπως σημείωσε, το σχολείο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από 100 μαθητές, κάτι το οποίο ήταν ανέφικτο στο υπάρχον κτίριο, εξαιτίας των περιορισμένων χώρων αλλά και των σημαντικών φθορών λόγω της παλαιότητάς του. “Επιθυμία μας ήταν η άμεση λειτουργία του σχολείου, η οποία όμως έχει τελικά προγραμματιστεί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς” ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι οι επόμενοι στόχοι του Δήμου Άνδρου είναι η ένταξη του έργου επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Χώρας στο ΕΣΠΑ, καθώς και η υλοποίηση συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο Κορθίου.