Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Παρουσίαση προγραμμάτων τοπικής εμβέλειας

  • Τρίτη, 21 Απριλίου, 2015 - 06:10

Τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, τοπικής εμβέλειας, που αναμένεται να υλοποιηθούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης την ερχόμενη εκπαιδευτική χρονιά, θα παρουσιαστούν το προσεχές σαββατοκύριακο σε φυσικούς χώρους, άρρηκτα συνδεδεμένους με το θεματικό αντικείμενό τους.

Το Σάββατο 25 Απριλίου, ο κ. Μάκης Μαυρίκος θα εισηγηθεί στο χώρο του Ταρσανά το πρόγραμμα “Παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη” (10:00 – 11:00), ενώ αμέσως μετά, ο κ. Γιάννης Βαμβακούσης θα ανοίξει τις πόρτες του Εργαστηρίου “Κορρέ” στο Κάτω Μάννα και θα μιλήσει για την παρασκευή λουκουμιών – παραδοσιακών γλυκών. Οι παρουσιάσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο Σύρου – Ερμούπολης, όπου ο Γιάννης Γιάννακας και ο προσφάτως βραβευμένος με το βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra, Παύλος Χατζηγρηγορίου θα αναφερθούν στο πρόγραμμα “Νεοκλασικός πλούτος της Σύρου”.

Σκοπός της υλοποίησης των ανωτέρω προγραμμάτων είναι, τόσο η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομίας και η ανάδειξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων του νησιού μας, όσο η ευαισθητοποίηση και η προσωπική ανάπτυξη των δημοτών μας.

Στόχος είναι η ένταξη των ανωτέρω προγραμμάτων στο τοπικό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου μας, τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τηλ.: 22810 88510.