“Στην Παλάμη του Θεού”

Η “Κιβωτός του Νώε” μέσα από τα μάτια των παιδιών

Το περιπετειώδες ταξίδι του Νώε, της οικογένειάς του, αλλά και των εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου που στριμώχτηκαν όλοι μαζί μέσα στην Κιβωτό του, αφηγήθηκαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου “Στην παλάμη του Θεού”.

Η γιορτή λήξης των σχολικών μαθημάτων της χρονιάς 2014-2015 πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Χρούσσα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β', γονέων και φίλων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο εφημέριος του ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπεσκου, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο για την απλόχερη αγάπη του, όσο και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Σημειώνεται, πως με αφορμή την επικείμενη γιορτή του πατέρα και της οικογένειας, τα παιδιά παρουσίασαν ένα μικρό αφιέρωμα στους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες που τους περιβάλλουν με τόση αγάπη και φροντίδα.

“Η οικογένεια είναι αυτή που μας στηρίζει, που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής και που είναι δίπλα μας σε όλες τις χαρές και τις λύπες. Έτσι κι ο Νώε, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του κατάφερε να φτιάξει την Κιβωτό και να σώσει τον κόσμο” σημείωσε η Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού, Βίκυ Παπαϊωάννου.

Μετά το πέρας της εορτής, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε παιδαγωγούς, μαθητές και γονείς “καλό καλοκαίρι”, τονίζοντας ότι η πατρική αγάπη του θα τους συντροφεύει και κατά τη διάρκεια των διακοπών.