Ξύπνησαν μνήμες στη γιορτή λήξης του Ιδιωτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος”

“Με άρωμα από τα παλιά”

Βαρελάκια, τροχοί, ξυλοπόδαρα και άλλα παλαιά παιχνίδια, που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη των μεγαλυτέρων, αναβίωσαν στη χθεσινή εκδήλωση του Ιδιωτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος” για τη λήξη της σχολικής περιόδου.

Η Αλίκη και οι φίλοι της τα ναυτάκια, Ισπανοί ταυρομάχοι, αγαπημένες διαφημίσεις της ασπρόμαυρης τηλεόρασης, χαρακτηριστικές στιγμές από το “Να η ευκαιρία” και τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά και πολλές ακόμη εκπλήξεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, αποσπώντας το πιο θερμό του χειροκρότημα.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής Φρερ Μάριος Καπέλλας, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου, απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων.

“Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το σχολείο μας αντιμετώπισε πολλές δυσκολ'ίες, μερικές φορές ανυπέρβλητες, που το ανάγκασαν να αλλάξει πορεία και προσανατολισμό. Πάντα όμως παρέμεινε πιστό στην ιστορία του, στις αρχές του, στις παραδόσεις του, στην ταυτότητά του που δεν είναι άλλη από την ανθρωπιστική και χριστιανική διαπαιδαγώγηση της συριανής νεολαίας” τόνισε, προσθέτοντας πως “η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε είναι συγκινητική και μας ενισχύει στα μέγιστα, στην προσπάθειά μας να εκτελέσουμε σωστά την αποστολή μας και το έργο μας”.

“Ευχαριστούμε κ. Κέρστιν”

Μεταξύ άλλων, ο Φρερ Μάριος απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες στην κ. Κέρστιν Φόρστερ για την πολυετή προσφορά της στο σχολείο, η οποία ύστερα από 17 συναπτά έτη, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία. “Θα μας μείνει αξέχαστη για την πολύτιμη και πολύπλευρη προσφορά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα του σχολεία μας. Προσωπικότητα χαμηλών τόνων, αποτελεσματική, ευρηματική, χαμογελαστή, αυστηρή όσο και σοβαρή, ήταν πάντα αγαπητή στους μαθητές της. Από όλους εμάς, ένα μεγάλο-μεγάλο “ευχαριστώ””.

Τέλος, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά αποχαιρέτησαν τους φετινούς τελειόφοιτους του σχολείου και τους ευχήθηκαν καλή πρόοδο στα νέα εκπαιδευτικά μονοπάτια που θα ακολουθήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.