Με χαμόγελα αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Το "πρώτο κουδούνι" στα σχολεία της Σύρου

  • Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2015 - 13:02

Τους μικρούς και μεγάλους μαθητές υποδέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο, σήμερα το πρωί, οπότε και σήμανε η νέα σχολική χρονιά, με την τέλεση των καθιερωμένων αγιασμών.

Παρά τους κακούς οιωνούς, με τους οποίους ξεκινά η καινούρια σχολική περίοδος, καθώς ο μεγάλος αριθμός των κενών, μέρος των οποίων αναμένεται να καλυφθεί λίγο μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών , διευθυντές, εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι, αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών προσπάθησαν να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους.

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Λίγο νωρίτερα από τις 9, οι μαθητές με τους γονείς τους αφίχθησαν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του νησιού προκειμένου να συμμετάσχουν στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, κατά τη διάρκεια της οποίας, ιερείς της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας μετέδωσαν εγκάρδιες ευχές προς τη μαθητική κι εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι διευθυντές των σχολείων καλωσόρισαν τους μαθητές τους, οι οποίοι φέτος θα κληθούν να προσαρμοστούν στη νέα δύσκολη σχολική πραγματικότητα, στο πλαίσιο της οποίας κύριος στόχος είναι να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ουσιαστική γνώση, συμβάλλοντας με τη σειρά τους στο έργο των εκπαιδευτικών. Οι ίδιοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους γονείς για τις ελλείψεις σε επίπεδο δασκάλων και νηπιαγωγών ενώ τόνισαν πως από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, η προσαρμογή των μαθητών θα πραγματοποιείται σταδιακά, με το ωράριο κατά το οποίο τα παιδιά βρίσκονται στα σχολεία τους να αυξάνεται έως ότου διαμορφωθεί πλήρως το πρόγραμμα με την έλευση και των αναπληρωτών.

Σημειώνεται ότι η Κοινή Γνώμη παρευρέθηκε στην τέλεση του αγιασμού στα σχολεία της Άνω Σύρου, όπου εκ μέρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, παρευρέθηκαν κι απέστειλαν το μήνυμά τους, η αντιδήμαρχος, Θωμαή Μενδρινού και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειρήνη Μαραγκού.

Ευχές για μία καλή και δημιουργική χρονιά έδωσε στους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Άγιος Γεώργιος, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου. Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής του Σχολείου Φρερ Μάριος παρουσίασε και τις νέες προσθήκες στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τον Φρερ Νίκο Πρίντεζη, ο οποίος αντικαθιστά τον Φρερ Φραγκίσκο μετά τη μετάθεσή του στη Θεσσαλονίκη, την Αγνή Ρούσσου, καθηγήτρια καλλιτεχνικών, τη Μαρίνα Ξαγοράρη Ρηγούτσου, καθηγήτρια αγγλικών, τη Νίκη Κωνσταντάκη και την Ελεάννα Αποστόλου.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η πρώτη ημέρα στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Με τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών, αλλά και να επιστρέψουν οι σχολικές καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες, οι εκπρόσωποι των σχολείων αλλά και των τοπικών αρχών καλωσόρισαν τους μαθητές και τους ευχήθηκαν καλή πρόοδο, αλλά και δύναμη στο δύσκολο αυτό εκπαιδευτικό τους ταξίδι. Στα Γυμνάσια αλλά και στα Λύκεια της Σύρου τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και εκπρόσωποι του δήμου.