Τα αποτελέσματα από την ΕΕΤΑΑ για τις οικογένειες που ενισχύονται οικονομικά κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016

Οριστικοποιήθηκαν τα ωφελούμενα παιδιά

Περί τα 28 παιδιά επιχορηγούνται για τις δομές του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σύμφωνα με τον Απ. Ρουσσουνέλο

Αναρτήθηκαν οι οριστικές λίστες των ωφελούμενων γονέων που επιχορηγούνται από το Πρόγραμμα “Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής” μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στη σχετική ιστοσελίδα της, με τους αρμόδιους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να έχουν ολοκληρώσει την τελική αξιολόγηση και να ενημερώνουν σχετικά τους ενδιαφερόμενους γονείς.

Τα ανωτέρω επιβεβαίωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Απόστολος Ρουσσουνέλος στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας που πραγματοποίησε με την εφημερίδα, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του νησιού, ο χρόνος για το άνοιγμα των οποίων μετρά αντίστροφα, ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα, να υποδεχθούν τα μικρά παιδιά.

Ειδικότερα, φέτος, όπως είχε επισημάνει το συλλογικό όργανο των Δήμων, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το άνοιγμα των εν λόγω δομών θα πραγματοποιηθεί με σημαντική καθυστέρηση εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων, αλλά και κατ΄ επέκταση της πρόσφατης αξιολόγησης των αιτήσεων των ενδιαφερομένων από την ΕΕΤΑΑ, με αποτέλεσμα τα νήπια να περάσουν το “κατώφλι” των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών σχεδόν είκοσι ημέρες μετά την καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης, η οποία ορίζεται την 1η Σεπτεμβρίου.

Τελική επιλογή και ενημέρωση γονέων

Όσον αφορά στις λίστες των παιδιών που θα λάβουν την πολυπόθητη για τους γονείς τους αλλά και σημαντική σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ενίσχυση, αυτές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, από την οποία κάθε γονέας με τον προσωπικό κωδικό του, δύναται να ενημερωθεί σχετικά με τη μοριοδότηση που έλαβε και κατά συνέπεια να γνωρίζει, εάν έχει επιλεγεί στον κατάλογο των ωφελουμένων. Όπως σημειώνεται, “οι ωφελούμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν τις εντολές τοποθέτησης, στη δομή στην οποία έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους έως και τις 18 Σεπτεμβρίου”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, ο κ. Ρουσσουνέλος διευκρίνισε ότι, τα κριτήρια με τα οποία έγινε η αξιολόγηση είναι γνωστά στους γονείς και τηρούνται αυστηρά, ώστε η τελική επιλογή των παιδιών που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση, να καλύπτει δίκαια τις υφιστάμενες ανάγκες. Ως εκ τούτου, κατόπιν της γνωστοποίησης των οριστικών πινάκων, οι αρμόδιοι για τη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, προχώρησαν χθες στον έλεγχο και την αξιολόγηση που έκανε η ίδια η υπηρεσία του Δήμου ώστε να ανακοινωθούν επίσημα τα ονόματα των επιλαχόντων γονέων. Υπογραμμίζεται πως, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκέπτεται την παρακάτω ιστοσελίδα: eetaa.gr για την αναλυτικότερη ενημέρωσή του επί του θέματος.

Απ. Ρουσσουνέλος: Θα υποδεχθούμε συνολικά 130 παιδιά. Είμαστε σε όλα έτοιμοι

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Ρουσσουνέλου για την έναρξη λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, “Ευελπιστούμε να ενημερωθούν όλοι εντός της αυριανής ημέρας (σσ σήμερα) για τα αποτελέσματα και ίσως προλάβουμε να κάνουμε έναρξη την Παρασκευή. Ίσως. Θα υπάρξει ανακοίνωση εντός των ημερών” τόνισε, λέγοντας επιπλέον, πως, “Φέτος συνολικά έχουμε οκτώ άτομα περισσότερα και δεν αφήσαμε καμία θέση κενή. Καλύφθηκαν όλες οι θέσεις και θα έχουμε στις δομές μας 130 παιδιά”. Σχετικά με τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ, “φαίνεται πως μας δίνουν 28 θέσεις από τις 45 που ζητήσαμε” ανέφερε, υπενθυμίζοντας παράλληλα τον αριθμό των θέσεων που είχε αιτηθεί προς έγκριση ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, αλλά και διευκρινίζοντας πως, “Τα οριστικά αποτελέσματα δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον Δήμο”. Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε, δεδομένης και της πολιτικής κατάστασης της χώρας, ο αριθμός των ωφελουμένων μοιάζει ικανοποιητικός. “Είμαι ικανοποιημένος μόνον λόγω της πολιτικής συγκυρίας και καθώς βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές”. Γνωστοποίησε δε, πως, “Είχα ανησυχία μη τυχόν και δεν εγκριθούν ούτε οι 28 θέσεις, αλλά όπως αποδείχθηκε κινηθήκαμε στα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρονιά”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ομαλά κυλούν και οι επανεγγραφές των παιδιών”, ενώ σχετικά με την προετοιμασία του Δήμου για την απρόσκοπτη έναρξη των εν λόγω δομών, σημείωσε, “Είναι όλα έτοιμα. Το προσωπικό στη θέση του, το θέμα της τροφοδοσίας και των φαγητών των παιδιών ρυθμισμένο, καθώς επίσης και οι δομές μας συνολικά από άποψη συντηρήσεων αλλά και καθαριότητας δεν έχουν εκκρεμότητες”.

Καταλήγοντας, προέβη σε ένα γενικότερο σχόλιο για την στάση της Δημοτικής Αρχής, επισημαίνοντας πως, “Θέλαμε να εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους γονείς μπορούμε” αλλά και ξεκαθαρίζοντας πως, τηρήθηκαν αυστηρά τα προβλεπόμενα για την επιλογή των παιδιών, ώστε να μην μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση. “Ψηφίσαμε τα κριτήρια επιλογής και πρέπει να είναι κατανοητό στους γονείς ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε”.