Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2015 στον Βοτανικό Κήπο Κυκλάδων Σύρου

Διήμερες εκδηλώσεις από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.»
  • Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2015 - 11:51

Δράσεις ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της μετανάστευσης των πουλιών και την ανάγκη προστασίας τους στις περιοχές αναπαραγωγής και διαχείμασης, πραγματοποιούν το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.» (υπό ίδρυση Βοτανικό Κήπο Κυκλάδων Σύρου) .

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών -European Birdwatch- είναι μια ετήσια εκδήλωση που συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την προστασία των πουλιών, Birdlife International, εταίρος της οποίας στην Ελλάδα είναι η Ορνιθολογική και περιλαμβάνει εκατοντάδες οργανωμένες δράσεις ευαισθητοποίησης και παρατήρησης πουλιών, που υλοποιούνται ταυτόχρονα σε πλήθος χωρών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.eurobirdwatch.eu

Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά θα εγκαταλείψουν την Ευρώπη μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα πετάξουν προς τα χειμερινά τους καταφύγια στην Αφρική. Ένα ταξίδι που γίνεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Η BirdLife International και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση των εκδηλώσεων στη Σύρο με την «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.» σας προσκαλούν, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Γιoρτής των Πουλιών 2015» «Eurobirdwatch 2015», στις εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον υπό ίδρυση Βοτανικό Κήπο και τις δράσεις της  «Ελίχρυσος» παρακαλούμε επισκεφτείτε την σελίδα F/Β:  https://www.facebook.com/botanicgardens  και στην ιστοσελίδα : www.botanicgardens.gr

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της “Γιορτής των Πουλιών 2015” στα Χρούσσα   συντονίζει και οργανώνει η κ. Ελένη Χερχελετζάκη, έμπειρη εμψυχώτρια  Παιδαγωγικής Θεάτρου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.».

Οι κ. Χριστίνα Λορέντζου, Πόπη Μπατζάκη και Αγγέλα Βαρθαλίτου, παιδαγωγοί του παιδικού σταθμού «Η Φωλιά», συμμετέχουν στις δραστηριότητες για τις μικρές ηλικίες το Σάββατο 17/10.

Ο κ. Αχιλλέας Δημητρόπουλος, συγγραφέας, από τα πρώτα στελέχη του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και ο κ. Αντώνης Ρουμελιώτης, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, εκ μέρους της ΔΕΠΠΑΜ (Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Προβολής και Ανάπτυξης Μυκόνου) συμμετέχουν στις δραστηριότητες για τα μεγαλύτερα παιδιά την Κυριακή 18/10.

Όλοι οι συμμετέχοντες  προσφέρουν την διοργάνωση και τον συντονισμό των εκδηλώσεων εθελοντικά.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ -

Διοργάνωση παρατήρησης των πουλιών και παράλληλων εκδηλώσεων με  δρώμενα, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, κατασκευές.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου,    Πρωί: 10:30 – 12:30  -  Παιδιά ηλικίας 4 έως 8  χρόνων

Κυριακή 18 Οκτωβρίου,     Πρωί: 10:30 – 12:30  -  Παιδιά ηλικίας 9 έως 11 χρόνων

Τόπος: Χρούσσα, στον υπό ίδρυση Βοτανικό Κήπο Κυκλάδων Σύρου & έδρα της «Ελίχρυσος».  (πρώην Κατασκήνωση)

  • Οι εκδηλώσεις είναι δίωρες, με ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
  • Ανάλογα των αριθμό των παιδιών που θα δηλώσουν συμμετοχή, η παρουσία των γονιών σε κάποιες δραστηριότητες κρίνεται απαραίτητη.
  • Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα των δραστηριοτήτων και ως εκ τούτου των περιορισμένων  θέσεων είναι σημαντικό να δηλώσετε συμμετοχή.

Για συμμετοχές οι γονείς μπορούν να  επικοινωνήσουν μέσω mail στο:  info@botanicgardens.gr   ή

 Στα τηλέφωνα 6979174562 & 22810 88524 , κ. Ελένη Χερχελετζάκη