Η Διδασκαλία της Γαλλικής σε μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

  • Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 13 Νοε. 2015 - 7:42

Με επιτυχία διεξήχθη στο Ιδιωτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος» η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Η Διδασκαλία της Γαλλικής σε μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες», υπό την επιμέλεια της  Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής Νοτίου Αιγαίου Δρ Ευτυχίας Νικολακοπούλου.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο αξιότιμος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλειος Καραγιάννης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος και η Προϊσταμένη Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης κα Τσαμπίκα Καράκιζα.

Στην ημερίδα η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Δρ Μαρία Δερέκα και οι ομιλητές  Γκορτσά Αγορούλα,  Τάκης Παπαδημητρίου, Νάντια Γαβριηλίδου  που είναι στο σύνολό τους εξειδικευμένοι επιστήμονες σε θέματα ειδικής αγωγής επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της  Διδασκαλίας της Γαλλικής σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες με την εισήγησή τους στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των καθηγητών γαλλικής γλώσσας στην αντιμετώπιση των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και στην ενεργό συμμετοχή και ένταξή τους στο ξενόγλωσσο μάθημα.

  Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, έγινε σαφής και στους παρευρισκομένους καθηγητές ΠΕ05, η σημασία της ενίσχυσης της ξενόγλωσσης παιδείας με την πρόταση της Κας Ευτυχίας Νικολακοπούλου  για την «εισαγωγή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας που καλύπτει όλους τους τύπους των μαθητών, στη διαδικασία του μαθήματος των γαλλικών. Επίσης με το μοντέλο της Άμεσης Διδασκαλίας όπως πρόσθεσε, « στην περίπτωσή μας στα Γαλλικά, ειδικά για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες για τα οποία η ξένη γλώσσα αποτελεί συχνά ένα αξεπέραστο εμπόδιο, θα πρέπει να διδάσκονται συνολικά και με τον ίδιο τρόπο όπως η υπόλοιπη τάξη.

Τα αποτελέσματα της ημερίδας είναι η σύνδεση της διδασκαλίας των Γαλλικών με την εφαρμογή των αποτελέσματα της ημερίδας.