Οι μικροί ζαχαροπλάστες της «Φωλιάς» φούρνισαν ενόψει των Χριστουγέννων

Γλυκές περιπέτειες

Τη ζεστή «φωλιά» τους αποχωρίστηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες τα «σπουργιτάκια» και τα «παπαγαλάκια» του Παιδικού Σταθμού «Η Φωλιά», τα οποία ενόψει της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου, φόρεσαν τους σκούφους τους, σήκωσαν τα μανίκια τους και ετοιμάστηκαν για την πιο «γλυκιά περιπέτεια» της σχολικής ζωής τους.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεών τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο ζαχαροπλαστείο «Το σπιτικό της Αγνής» και να ζυμώσουν με τη βοήθεια τόσο των ιδιοκτητών, όσο και των δασκάλων τους, τα δικά τους χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Με χαμόγελο και άφθονο κέφι οι μικροί ζαχαροπλάστες του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» έδωσαν χρώμα, αλλά και άρωμα στην πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, η οποία έρχεται σε λίγες ημέρες για να σκορπίσει χαρά και ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους.

Τα «σπουργιτάκια» συνόδευσαν οι νηπιαγωγοί Γιούλη Ροσσολάτου και Μαρία Μπουντούρη και τα «παπαγαλάκια» οι Αγγέλα Βαρθαλίτη και Μαρκελίνα Ξανθάκη.

Μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης

«Πριν δύο εβδομάδες, μαζέψαμε ελιές και φτιάξαμε ηλιόψωμα στο σχολείο, ενώ τώρα ενόψει των Χριστουγέννων, επισκεφτήκαμε το «Σπιτικό της Αγνής» για να παρασκευάσουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Ροσσολάτου. Όπως τόνισε, μέσα από αυτή την επίσκεψη, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μάθουν κάποια μυστικά της ζαχαροπλαστικής τέχνης, τα οποία μπορούν να εφαρμόσουν στο σπίτι με τους γονείς τους. «Προσπαθούμε κάθε μήνα σύμφωνα με τη θεματική μας ενότητα να επισκεπτόμαστε κάποιον σχετικό χώρο. Όταν ασχολούμαστε με παραμύθια, πηγαίνουμε στη Βιβλιοθήκη, όταν μιλάμε για τα ζώα επισκεπτόμαστε κάποιο κτηνιατρείο, μία φάρμα ή τον Ιππικό Όμιλο. Κάθε χρόνο κάνουμε και κάτι διαφορετικό» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γλυκά των μικρών μαθητών θα διατεθούν στη «Στέγη Ανηλίκων Σύρου», μία συμβολική κίνηση η οποία έχει σκοπό να διαδώσει το μήνυμα της προσφοράς αλλά και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη συνδρομή μας.