Κλείνει το εξεταστικό κέντρο στην Αμοργό με πολλές συνέπειες για μαθητές και γονείς

Στη Νάξο για τις πανελλαδικές εξετάσεις

  • Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2016 - 06:20

Από ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Αμοργού γίνεται γνωστό πως μία ανάσα πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων, οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου καλούνται να δώσουν πανελλαδικές στη Νάξο.

Οι εξελίξεις και οι αντιδράσεις

Ειδικότερα, οι καθηγητές καταγγέλλουν πως το Υπουργείο Παιδείας έκλεισε το εξεταστικό κέντρο του σχολείου για το τρέχον σχολικό έτος μέσω αναλυτικής ανακοίνωσής τους, το περιεχόμενο της οποίας ακολουθεί αυτούσιο.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος αυτή η κίνηση έχει πολλαπλές επιπτώσεις τόσο στους μαθητές ενός ακριτικού νησιού όσο και στις οικογένειές τους. Συγκεκριμένα: 1.Οι υποψήφιοι θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν στη Νάξο προκειμένου να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πολλοί δε εξ αυτών θα υποχρεωθούν σε δύο και ακόμα και σε τρία ταξίδια δεδομένης της χρονικής απόστασης μεταξύ των εξεταζομένων μαθημάτων. 2. Οι μετακινήσεις αυτές των υποψηφίων που ούτως ή άλλως δοκιμάζονται από το εξεταστικό άγχος, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαμονής και διατροφής τους κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών, τους επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο ψυχολογικά με τον ανάλογο αντίκτυπο και στην επίδοσή τους. 3. Οι ήδη χειμαζόμενες οικονομικά οικογένειές τους καλούνται να επιβαρυνθούν μεταξύ άλλων το κόστος της μετακίνησης των παιδιών τους αλλά και του συνοδού γονέα που θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς αναγκάζονται να ματαιώσουν τη συμμετοχή τους στις λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Οι διαβεβαιώσεις από πλευράς του Υπουργείου περί αποζημιώσεων των παιδιών και των συνοδών τους εννοείται ότι κάθε άλλο παρά αμβλύνουν το πρόβλημα.

Γίνεται πλέον φανερό ότι με τέτοιου τύπου ενέργειες που πλήττουν ευθέως όχι μόνο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους αλλά και τη Δημόσια Εκπαίδευση- η οποία ούτως ή άλλως απαξιώνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας- καταστρατηγείται η βασική συνταγματική αρχή της διασφάλισης των ίσων ευκαιριών που οφείλει η πολιτεία να διασφαλίζει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες αυτής της χώρας.

Ετικέτες: