Αθλητικό – εκπαιδευτικό camp στις εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος»

Θερινό σχολείο για δημιουργικούς μαθητές

Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτικοί, Ψυχολόγοι, Ψυχοπαιδαγωγοί και εμψυχωτές με εμπειρία, μεράκι και όρεξη για δουλειά συναντώνται αυτό το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος”, προσφέροντας σε παιδιά ηλικίας 5-13 ετών την ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το αθλητικό – εκπαιδευτικό camp “Altera Vita – Altera Scuola” συνδιοργανώνεται από την Κοιν.Σ.Επ. Κυκλάδων «ALTERA VITA» και το Σχολείο των Φρερ Σύρου και θα διεξαχθεί από 20 Ιουνίου έως 12 Αυγούστου 2016.

Έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό

Η ομάδα του camp θα διδάξει στα παιδιά αθλήματα, στάσεις και δεξιότητες ζωής, για θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, τον σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και τις αξίες που προάγουν το ευ ζην. 

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το θερινό σχολείο “ALTERA VITA- ALTERA SCUOLA”, στοχεύει να λειτουργήσει ως εργαλείο κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Σε κάθε θεματική ενότητα, το έμπειρο δυναμικό φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων παιδιών,  μέσα από ομάδες βιωματικής εκπαίδευσης, ώστε τα ίδια να αρχίσουν να αναζητούν και να μαθαίνουν πως να προσεγγίζουν την Ψυχική και Σωματική Υγεία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, με υπευθυνότητα, αγάπη και ενθουσιασμό.

Υπεύθυνος εκπαίδευσης είναι ο κ. Μίλτος Σακελλαρίου, ΜSc  Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Το camp θα λειτουργήσει για παιδιά 5 έως 13 ετών, επτά ώρες καθημερινά (08:00 – 15:00), ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά 11 – 13 ετών, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης εναλλακτικού προγράμματος που θα λειτουργεί 12:30 -15:00 με θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας, καθώς και θεατρικής αγωγής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα που θα εφαρμόζεται, θα δίνεται έμφαση σε δημιουργικές δραστηριότητες οι οποίες θα είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα, τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών, καθώς και στις δυνατότητες του χώρου του σχολείου των FRERE, σε συνδυασμό με θέματα ασφάλειας.

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων αποτελείται από: Φυσική Αγωγή – αθλήματα – χορός, Θέατρο - εκπαιδευτικό δράμα, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Αγωγή Ζωής και Περιβάλλον, με θέματα συναφή με την περίοδο του καλοκαιριού, Ψυχική και συναισθηματική αγωγή, Ομαδικά παιγνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, Εικαστική έκφραση, Φωτογραφία, Μουσική-κρουστά, Σχολικό κήπο, Επισκέψεις σε χώρους με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ενδιαφέρον και εκδρομές.

Οι Εγγραφές άρχισαν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: http://goo.gl/forms/Ct44Y5A530 και  στα τηλέφωνα 2281088478/ 697220435.

1o Διεθνές θεατρικό camp στη Σύρο

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή της «Altera Vita» ως ενεργού μέλους στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νεανικού Θεάτρου με έδρα την GRENOBLE της Γαλλίας, προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς ενός διεθνούς φεστιβάλ Θεάτρου, που πραγματοποιείται εδώ και 27 χρόνια στην GRENOBLE της Γαλλίας. 

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί τον προσεχή Αύγουστο στο νησί της Σύρου, υπό την ευθύνη της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και βεβαίως των κοινωνικών φορέων, του Δήμου, της Περιφέρειας και όσων φορέων, εκδηλώσουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Η συμμετοχή 10 χωρών με τις αντίστοιχες θεατρικές τους ομάδες, θα φιλοξενηθούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για μια διεθνή θεατρική συνάντηση εκπαίδευσης, ανταλλαγής και συνεργασίας με ανθρώπους της τέχνης διεθνούς κύρους και εμβέλειας.

 Ήδη η θεατρική ομάδα «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ», μετέχει εδώ και χρόνια στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού Θεάτρου με έδρα τη Ρώμη, καθώς και στο Δίκτυο του Νεανικού Ευρωπαϊκού Θεάτρου.

Μετά την περσινή συμμετοχή της ομάδας με το έργο «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, αποφασίστηκε από κοινού με τις υπόλοιπες 12 χώρες η υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων στην Ελλάδα που προάγουν πολυεπίπεδα την ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος θεατρικές ομάδες από όλη την Ευρώπη, όπου τα τελευταία 27 χρόνια αναπτύσσεται μια σημαντική καλλιτεχνική και πολιτιστική κίνηση. Μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ Κυκλάδων, αλλά και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ» του κ. Λεονάρδου Ρούσσου μετέχουν στις συναντήσεις του Νεανικού Ευρωπαϊκού Θεάτρου.

Συμμετοχή 10 θεατρικών ομάδων της Ευρώπης

Μετά από πρόσφατη επικοινωνία με τους υπευθύνους του Δικτύου στην Γαλλία, υιοθέτησαν την πρόταση της ΚΟΙΝΣΕΠ για συνδιοργάνωση της 1ης Διεθνούς Θεατρικής Κατασκήνωσης «RENEE SAMSON» του Δικτύου Νεανικού Ευρωπαϊκού Θεάτρου στη Σύρο, κατά το διάστημα 28/8/2016 έως 4/9/2016, με συμμετοχή θεατρικών ομάδων από την Ευρώπη και άλλες χώρες.

Για τις ανάγκες διαβίωσης και διεξαγωγής των βιωματικών εργαστηρίων θεάτρου από τους σκηνοθέτες και εμψυχωτές των ομάδων,  θα αξιοποιηθεί  το Κατασκηνωτικό κέντρο του Αγίου Παύλου στην Ποσειδωνία, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που πληροί τις προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή  φιλοξενία των επισκεπτών.