Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς για το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος»

Κυκλάδες όμορφες σαν τα παιδιά τους

Τη χορευτική και μουσική παράδοση των Κυκλάδων ύμνησαν τα μικρά και μεγάλα παιδιά του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος», κατά την τελευταία γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Δύο χρόνια μετά την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του ιδιωτικού δημοτικού σχολείου, ο Γενικός Διευθυντής των Φρερ, κ. Μάριος Καπέλλας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την επταετή θητεία του στη θέση. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να απευθύνω σε όλους εσάς, που είστε εδώ παρόντες, και ειδικότερα, σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας, για την αγάπη τους και για το σεβασμό στο πρόσωπό μου», σημείωσε χαρακτηριστικά, χωρίς να παραλείψει τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου, τα εκάστοτε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και Αποφοίτων, καθώς και σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, ενώ ενημέρωσε, πως τη θέση της Γενικής Διευθύντριας, αναλαμβάνει η κ. Κωνσταντίνα Βουτσίνου.

«Εννέα λέξεις πλαισιώνουν τη σημερινή μας γιορτή, που φέρει ως τίτλο “Οι Κυκλάδες χορεύουν”. Καλοκαίρι, διακοπές, ήλιος, θάλασσα, λευκό, γαλάζιο, νησιά, χορός, Κυκλάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπέλλας, πριν παραχωρήσει το χώρο στα παιδιά του σχολείου, τα οποία χόρεψαν παραδοσιακούς Κυκλαδίτικους χορούς, μίλησαν για την λαογραφία των νησιών, τίμησαν τον ποιητή του Αιγαίου, Οδυσσέα Ελύτη, ενώ παράλληλα, τα παιδιά της Α’ Τάξης, αναπαράστησαν και έναν νησιώτικο… γάμο, τηρώντας όλες τις παραδόσεις και αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα από τους γονείς και τους φίλους τους, που είχαν γεμίσει τις κερκίδες του ανοιχτού γηπέδου, για να τα καμαρώσουν.