Πολυπολιτισμικά «ταξίδια» στους Παιδικούς Σταθμούς της Μυκόνου

«Παράθυρο» στον κόσμο

Γνωστικά και γευστικά ταξίδια στον κόσμο πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι μαθητές των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μυκόνου.

Μουσικές, παιχνίδια, χάρτες, εικόνες και γεύσεις, πιροσκί, κις λοραίν, μπριός, κροστάτα, ελληνικά παραδοσιακά και άλλα εδέσματα από γονείς και προσωπικό, χοροί από διάφορες χώρες και τραγούδια και «καλημέρες» σε διάφορες γλώσσες, συνθέτουν το πλούσιο πολυπολιτισμικό παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές υποδέχτηκαν τον Αντιπρόεδρο της ΚΔΕΠΠΑΜ και σεφ κ. Βαγγέλη Πελέκη, ο οποίος κατέφτασε μαζί με βερίκοκα, καστανή ζάχαρη και πολλή όρεξη για να διδάξει σε παιδιά και εκπαιδευτικούς πώς να φτιάξουν τη δική τους πάστα φλώρα ή αλλιώς ιταλική crostata (τάρτα με γέμιση μαρμελάδα φρούτων).

Επιπλέον, τα παιδιά κατασκεύασαν μοναδικά φουρφουράκια, που παραπέμπουν στο κύριο χαρακτηριστικό του νησιού, τους ανεμόμυλους, ζωγραφισμένα με χαρά και έμπνευση για να τα δωρίσουν στα τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου του Πατέρα Αντωνίου, που επισκέφτηκαν τη Μύκονο, με την ευχή «πάντα να χαμογελούν».

Χάρη στον συντονισμό και την άμεση ανταπόκριση του προσωπικού των παιδικών σταθμών, που τολμά να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, οι δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία, ανοίγοντας στους μαθητές ένα «παράθυρο» στην κοινωνία και ευρύτερα στον κόσμο.

Στόχος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μυκόνου είναι η συνέχιση αυτών των προγραμμάτων με τη συνέργεια και τη συνεργασία φορέων που αποτελούν τον τρόπο που ζούμε και δρούμε σήμερα.