«Η παιδεία δημόσιο αγαθό και όχι προνόμιο»

  • Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2016 - 06:13

Επιστολή διαμαρτυρίας, προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκο Φίλη, απέστειλε ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, σχετικά με την κατάργηση τμημάτων του ΕΠΑΛ Πάρου.

Στην επιστολή του Δημάρχου Πάρου, η οποία κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές του νομού Κυκλάδων, επισημαίνεται, πως «μετά λύπης και εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε την επικείμενη κατάργηση τριών εκ των έξι τμημάτων του ΕΠΑΛ Πάρου, στο πλαίσιο της απόφασης κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων των Επαγγελματικών Λυκείων».

Εξηγώντας ο Δήμαρχος αναφέρει, ότι «με την απόφαση μη έγκρισης της λειτουργίας ορισμένων τομέων ειδικοτήτων που αφορά στα Επαγγελματικά Λύκεια νησιωτικών περιοχών, όπως της Πάρου, το οποίο εξυπηρετεί και τους μαθητές του χαρακτηρισμένου ως δυσπρόσιτου νησιού της Αντιπάρου, στερείτε ουσιαστικά από τους μαθητές των περιοχών αυτών το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών», ενώ «ειδικά οι μαθητές της δευτέρας Λυκείου, βρίσκονται στη δυσμενέστατη θέση να μην ακολουθήσουν την αρχική τους επιλογή και είναι αναγκασμένοι για δεύτερη φορά να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό».

Καταλήγοντας, ο κ. Κωβαίος τονίζει, πως «η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στην τοπική κοινωνία των νησιών μας και στη νησιωτικότητα, η οποία δεν είναι μία απλή λέξη αλλά τρόπος ζωής», ζητώντας «την άρση της κατάργησης των τμημάτων του ΕΠΑΛ Πάρου, διότι η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι προνόμιο και όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση». 

Ετικέτες: