Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου για το Γυμνάσιο Παροικιάς

"Να απαντήσετε δημόσια για τα κτιριακά προβλήματα"

  • Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2016 - 14:29

Την επιστολή προς τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο αναφορικά με τα αναπάντητα ερωτήματα που σχετίζονται με τα φλέγοντα κτιριακά προβλήματα του Γυμνασίου Παροικιάς, δημοσιοποιεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου.

Κ. Δήμαρχε,
Μετά από διάστημα 7 μηνών από την τελευταία επιστολή μας (αρ. πρωτ.: 210/11-04- 2016) δεν λάβαμε καμία απάντησή σας στο έγγραφο ερώτημά μας που αφορά στην ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας.
Σας θυμίζουμε ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου κρούει το κώδωνα για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων από τον Απρίλιο του 2008 στην τότε Δημοτική Αρχή (Χρήστος Βλαχογιάννης) και στην Έπαρχο (Γρηγορία Πρωτολάτη).
Στην συνέχεια συγκαλέσαμε θεματικά δημοτικά συμβούλια που αφορούσαν το τεράστιο κτιριακό πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας για πάνω από 20 έτη, στα οποία ήσασταν παρών. Σήμερα λοιπόν σας παραθέτουμε δημόσια τις παρακάτω ερωτήσεις για να απαντήσετε δημόσια στον Παριανό λαό:
1. Γιατί δεν αξιοποιείται η έκταση των 16.927,29τμ που αγοράστηκε το 2009 από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και δαπανήθηκαν 600.000€ για το σκοπό αυτό;
2. Τι έχει συμβεί από τις 15-06-2015 που συγκροτήθηκε η τριμελής επιτροπή διεξαγωγής του ανοιχτού διαγωνισμού με αντικείμενο την επιλογή τριών αναδόχων για την εκπόνηση προμελετών;
3. Τα χρήματα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 στην ΣΑΜΠ 067/3 του έργου ΜΕΛΕΤΗ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ Ν.Α. ΚΥΚΛΑΔΩΝ με το ποσό 593.284,73€ εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα;
4. Με ποιο τρόπο, εντός του οικοπέδου όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο γυμνάσιο, εμφανίστηκε ένας δρόμος ο οποίος το διχοτομεί; Από ποιον διανοίχθηκε και κατόπιν ποίας αδειοδότησης; Τι ενέργειες έχετε κάνει σχετικά με αυτό το γεγονός;
Ζητάμε να απαντήσετε δημόσια, στον Παριανό λαό, τί έχετε κάνει, για τα εκρηκτικά κτιριακά  προβλήματα του νησιού μας τα οποία, πολύ καλά γνωρίζατε, πολύ πριν αναλάβατε την Δημοτική Αρχή.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τα αυτονόητα. Η παιδεία και η υγεία οφείλουμε να είναι προτεραιότητα μας.