Τελετή υποδοχής νέων σπουδαστών στην ΑΕΝ Σύρου

Μετάβαση στα πέλαγα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου υποδέχτηκε σήμερα τους νέους σπουδαστές της σε μια σεμνή τελετή, που σηματοδότησε τη μετάβασή τους από το στενό πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανοιχτά πέλαγα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Τον αγιασμό για τη νέα διδακτική χρονιά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ευχόμενος στους σπουδαστές να συνεχίσουν την ένδοξη ναυτική παράδοση της Ελλάδας, μιας χώρας που καυχιέται για τον ουρανό της, τις γαλάζιες θάλασσες της και τα υπερήφανα παιδιά της, τα όνειρα των οποίων δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να τα ψαλιδίσει. Ο κ. Δωρόθεος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγαστή συνεργασία του με τον προηγούμενο διοικητή της Σχολής Νικόλαο Πολέμη, ευχόμενος καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στο κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά.

Κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, ο νέος διοικητής της ΑΕΝ Σύρου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Δημήτρης Βατίστας καλωσόρισε τους σπουδαστές, σημειώνοντας πως από σήμερα δίνεται η ευκαιρία αλλά και η πρόκληση στους νέους υποψηφίους πλοιάρχους να αποδείξουν τις ικανότητες, να κρατήσουν σταθερό το πηδάλιο στις δυσκολίες της ναυτιλίας, να αξιοποιήσουν τα εφόδιά τους μετατρέποντας τις γνώσεις σε πράξεις και να μεταλαμπαδεύσουν στις θάλασσες της οικουμένης την αξιοσύνη των Ελλήνων ναυτικών.

Ευχές για ένα εποικοδομητικό εκπαιδευτικό έτος έδωσαν στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάρκος Δαδάος και ο πρόεδρος των συνταξιούχων Ναυτικών Γιώργος Μηλιός.

Στη σημαντική αναβάθμιση του εξοπλισμού της Σχολής, αλλά και στην έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής και Αναπληρωτής Διευθυντής της Σχολής Γεώργιος Δούναβης.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας

 

 

Ετικέτες: