Το Ιδιωτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος» υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα

Γιορτινά χτυποκάρδια στην οικογένεια των Φρερ

Μάγοι, βοσκοί, νιφάδες, τάρανδοι, σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι, ήρωες κλασικών παραμυθιών της παγκόσμιας λογοτεχνίας και φυσικά ο Άγιος Βασίλης παρέλασαν από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» με τους μικρούς μαθητές να κερδίζουν τις εντυπώσεις με το νάζι, το σκέρτσο και τον αυθορμητισμό τους.

Πρώτοι στον χορό μπήκαν οι μαθητές του παιδικού σταθμού και του Νηπιαγωγείου, παρουσιάζοντας την περασμένη Δευτέρα πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα, μέσα από τα οποία ανέδειξαν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ξυλοκόποι, νάνοι, ξωτικά, ο χρόνος με τις εποχές του και πολλοί άλλοι πέρασαν από τη σκηνή της αίθουσας «Δελασάλ». Η δύναμη της αγάπης επικρατούσε σε κάθε αναμέτρηση.

Την Τετάρτη, ήρθε η σειρά των μαθητών των μικρών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Οι άτακτοι καλικάντζαροι της Α’ Τάξης αναστάτωσαν με τα καμώματά τους μια οικογένεια, ενώ οι νιφάδες και οι χιονάνθρωποι της Γ’ Τάξης ζωντάνεψαν από τη νεράιδα του χιονιού. Στη συνέχεια, βοσκοί και μάγοι συνέρρευσαν με τη σειρά τους στην αίθουσα «Δελασάλ» για να προσκυνήσουν το θείο βρέφος, κατά την αναπαράσταση της θείας γέννησης από τη Β’ Δημοτικού. Τέλος, οι μαθητές της Δ’ Τάξης παρουσίασαν το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», θυμίζοντας σε όλους μας πως όταν παίρνεις, γεμίζουν τα χέρια σου, αλλά όταν δίνεις, γεμίζει η καρδιά σου.

Οι μικροί πρωταγωνιστές στάθηκαν στο ύψος τους ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του ρόλου τους. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β, εκπρόσωποι του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του σχολείου, καθώς και πλήθος γονέων και φίλων ήταν όλοι εκεί για να τους χειροκροτήσουν.

Πλήθος επιτυχημένων εκδηλώσεων

Σε δηλώσεις της στην «Κοινή Γνώμη» η Γενική Διευθύντρια των Φρερ κ. Ντίνα Βουτσίνου ευχαρίστησε όλες τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίες με τις ιδέες, το μεράκι και την αγάπη τους έδωσαν για μία ακόμη φορά τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου οι μαθητές να υποδεχτούν με χαμόγελο την αγαπημένη τους γιορτή.

Την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του σχολείου με τους μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού, που θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικους χορούς και τραγούδια, και με το χριστουγεννιάτικο παζάρι στην αυλή του σχολείου.

Τα τελευταία χρόνια, το σχολείο των Φρερ έχει να παρουσιάσει ένα πλήθος επιτυχημένων εκδηλώσεων και συμμετοχών στα δρώμενα του νησιού μας. Όπως τόνισε η κ. Βουτσίνου αυτό οφείλεται στην πολύ καλή συνεργασία του σχολείου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και με τον Σύλλογο Αποφοίτων και Φίλων, εκπρόσωποι των οποίων ευχήθηκαν με τη σειρά τους «καλές γιορτές και η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, επιφυλάσσοντας σε όλους μας περισσότερες χαρές και λιγότερες λύπες».