Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Ισχυρό παιδαγωγικό περιβάλλον

Σπουδή στο συναίσθημα, τη γνώση και τη δημιουργία κάνουν για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης μέσα από πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα που αγκαλιάζουν και απογειώνουν τη φαντασία τους.

«Οι μαθητές μας ευαισθητοποιούνται συμμετέχοντας δυναμικά σε περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου μας, αναλαμβάνοντας δράσεις ως μικροί ενεργοί πολίτες» δηλώνουν στην «Κοινή Γνώμη» η διευθύντρια του σχολείου Δήμητρα Χαρίση και η εκπαιδευτικός Ρένα Λουιζίδου.

Όπως υπογραμμίζουν, στο σχολείο υλοποιούνται κάθε χρόνο πολλά και διαφορετικά προγράμματα που αφορούν στο περιβάλλον, την Ιστορία, τη Λαογραφία, τη Μουσική, τις Τέχνες, την Παράδοση, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τις ξένες γλώσσες, την εξάλειψη της βίας, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την Αγωγή Υγείας, την Κυκλοφοριακή Αγωγή κ.ά.

Ανάδειξη της πολιτιστικής πλευράς της εκπαίδευσης

«Θέλουμε το σχολείο μας, εκτός από τη στερεότυπη διδασκαλία στις αίθουσες, να λειτουργεί ως χώρος μάθησης, χαράς και δημιουργικής ζωής για τα παιδιά, καθώς και να διαμορφώνει μέσα από τα ποικίλα προγράμματά του, ένα ισχυρό παιδαγωγικό περιβάλλον, ικανό να συμβάλει στην αρμονική ένταξη του παιδιού στην κοινωνία»

Ως εκ τούτου, στόχος όλων είναι ένα σχολείο μαθητοκεντρικό, βιωματικό και δημιουργικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Όλοι οι δάσκαλοι με αγάπη, όρεξη και μεράκι για το λειτούργημά τους, δίνουν έμφαση στα καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζονται και στις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές πλευρές της εκπαίδευσης» καταλήγουν.

Δημιουργία όμορφων εικόνων και συνειδήσεων

Στο πλαίσιο των φετινών προγραμμάτων, τα παιδιά της Α’ και της Β’ τάξης βούτηξαν στον κόσμο των συναισθημάτων και μέσω της τέχνης διαμόρφωσαν και δημιούργησαν όμορφες εικόνες και συνειδήσεις. Επιπλέον, τα παιδιά των τμημάτων της Ε' τάξης κατασκεύασαν υπέροχα μουσικά όργανα, τα οποία εκθέτουν στην αίθουσα μουσικής του σχολείου. Την αίθουσα έχει διακοσμήσει η εκπαιδευτικός των εικαστικών, Ελένη Μιχαλάκη.

Φτερωτές ψυχούλες έρχονται κάθε φορά που χτυπάει το κουδούνι μας, για να βρουν φαγητό και καταφύγιο...τα παιδιά του ολοήμερου σχολείου μαζί με την εκπαιδευτικό εικαστικών, Χρύσα Μπεζιργιαννίδου, φιλοτέχνησαν φωλίτσες, για να βρίσκουν πιο εύκολα φαγητό και προστασία οι φτερωτοί φίλοι μας.

Τα δύο τμήματα της Β’ τάξης, με υπεύθυνες τις δασκάλες Άννα Ροσσολάτου και Κατερίνα Μάτα διοργάνωσαν και παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους έκθεση «Λαογραφικού Μουσείου».

Τέλος, τα σκαλιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης γέμισαν χρώματα και μηνύματα που αντανακλούν τις σκέψεις και τα οράματά μας!! Τα παιδιά της ΣΤ' τάξης με την εκπαιδευτικό εικαστικών, Χρύσα Μπεζιργιαννίδου, ανέλαβαν δράση και ομόρφυναν την καθημερινότητά μας με μηνύματα όπως: «παίζουμε τίμια», «λέμε την αλήθεια», «δουλεύουμε σκληρά», «ζητάμε συγγνώμη», ακούμε».