Από το Δήμο Vasteras Σουηδίας στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης

  • Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 22 Φεβ. 2017 - 7:33

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, εκπρόσωποι της επιτροπής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δήμου Vasteras της Σουηδίας συναντήθηκαν στα γραφεία των σχολικών επιτροπών του δήμου μας, με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Φραγκίσκο Βακόνδιο και την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης κα Ειρήνη Μαραγκού.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γνωρίσουν οι επισκέπτες την πολιτική του Δήμου μας σχετικά με θέματα Παιδείας και να πραγματοποιηθεί ανταλλαγή τεχνογνωσίας πάνω στη διοίκηση, προγραμματισμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και της σχολικής ζωής των νέων.

Από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της εν λόγω συνάντησης καθώς επίσης και η επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας και σε άλλα θέματα και προγράμματα όπως π.χ ανταλλαγή μαθητών, E-Twinning, ERASMUS + κλπ.

Στο περιθώριο της παραμονής τους οι επισκέπτες είχαν συνάντηση με τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ Σύρου καθώς επίσης με καθηγητές και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας.

Κατά τις ελεύθερες ώρες τους περιπλανήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, θαυμάζοντας τα νεοκλασικά κτίρια.

Κατά την αναχώρησή τους μας ενημέρωσαν ότι από τις 19/3/2017 έως 15/4/2017 θα παρεβρίσκονται στη Σύρο 5 φοιτήτριες, που σπουδάζουν ξενοδοχειακά επαγγέλματα, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + καθώς επίσης και ότι θα παρευρεθούν στο 2ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Τραγουδιού.