Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων

Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες 2016-2017

  • Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2017 - 13:35

Η φετινή χρονιά, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δραστήρια για τον σχολικό αθλητισμό στις Κυκλάδες. Η αρχή έγινε με τη «3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού», στις 3 Οκτωβρίου 2016.Πραγματοποιήθηκαν δράσεις (αθλητικές δραστηριότητες, διασχολικοί αγώνες, αναπαραστάσεις Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αθλημάτων, βιντεοπροβολές, εικαστικές δημιουργίες, συζητήσεις κ.α.), με θεματικό άξονα: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας:Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Αναλυτικότερα συμμετείχαν :

  • 64 Δημοτικά Σχολεία (2 ιδιωτικά) με 6.727 μαθητές/τριες.
  • 32 Γυμνάσια (12 με Λυκειακές Τάξεις) με 3.117 μαθητές/τριες και
  • 20 Λύκεια με (1 ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής) με 1.808 μαθητές/τριες.

          Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος, εντάσσεται το άθλημα της κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία καθώς και οι ενδοσχολικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης Γυμνασίων 3Χ3.  

          Με επιτυχία συνεχίζονται οι αγώνες της Α’ Φάσης (Κυκλάδων) των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων Λυκείων σε Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση και Πετοσφαίριση. Από τις 16 Ιανουαρίου 2017 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 20 αγώνες καλαθοσφαίρισης μεταξύ Λυκείων (αγοριών και κοριτσιών).

Τη προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης κοριτσιών και αγοριών. Σε εξέλιξη είναι οι αγώνες ποδοσφαίρου και πετοσφαίρισης από τους οποίους θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές, που θα εκπροσωπήσουν τις Κυκλάδες στην Β’ Φάση των Αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ

-

ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ

23/02/2017

13:00

ΤΗΝΙΑ 1895-ΤΗΝΟΣ

 ΑΓΟΡΙΩΝ

ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ

-

ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ

23/02/2017

18:00

ΑΚΔΕ ΣΥΡΟΥ

 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Φέτος ,η ομάδα Χειροσφαίρισης Αγοριών από το Γ/σιο με Τάξεις Λυκείου Γαυρίου, θα εκπροσωπήσει τις Κυκλάδες στη Β΄Φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων.(Μοναδική δήλωση συμμετοχής).

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Κυκλάδων, ευχαριστεί :

  • Την τοπική αυτοδιοίκηση και τους αθλητικούς φορείς για την παραχώρηση των αθλητικών χώρων τέλεσης των αγώνων.
  • Τα Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία και όλους τους γιατρούς για την ιατρική κάλυψη των αγώνων.
  •  Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Καθηγητές και Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής για τη συμμετοχή και βοήθεια που προσέφεραν στη διεξαγωγή των Πανελληνίων Σχολικών Πρωταθλημάτων Λυκείων, καθώς και για την καταλυτική συμβολή τους στην οργάνωση και υλοποίηση των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΊΑΣ, αλλά και τους κ.κ. Διευθυντές και Διευθύντριες των Σχολικών Μονάδων καθώς επίσης και τους Συλλόγους Διδασκόντων,  για την υποστήριξη και κατανόηση στο έργο μας.