Την Τετάρτη η παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

“Υπονόμευση μορφωτικών δικαιωμάτων”

  • Τρίτη, 4 Απριλίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 4 Απρ. 2017 - 7:57

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο “πάγωμα” των διορισμών μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία, εξέλιξη που θα σημάνει την περαιτέρω “υπονόμευση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών”, εκφράζει δημόσια ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, προγραμματίζοντας σχετική παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, το μεσημέρι (13.30) στο κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Σύρο.

Τα μέλη του Συλλόγου μέσω λιτής ανακοίνωσής τους, στο περιεχόμενο της οποίας απαριθμούν τους λόγους που εναντιώνονται στις κυβερνητικές πολιτικές που θίγουν το Δημόσιο Σχολείο, καθιστούν σαφή την πρόθεσή τους να ενώσουν τη φωνή τους με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να δηλώσουν τη διαφωνία τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

 

Απορρίπτουμε τη διαδικασία διαβούλευσης”

Ειδικότερα, ο Σύλλογος επισημαίνει τα παρακάτω: “Καταγγέλλει για άλλη μια φορά το πάγωμα των μόνιμων διορισμών – και επίσημα πλέον -για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον και τη συνέχιση λήψης μέτρων που καταργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και κατασκευάζουν πλεονάσματα για να οδηγήσουν σε υπονόμευση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και σε απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών. Απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη διαδικασία διαβούλευσης για τη νέα Υπ. απόφαση του Υπ. Παιδείας που έρχεται να ανατρέψει τους πίνακες αναπληρωτών, εισάγει το προσοντολόγιο που απαιτεί ο ΟΟΣΑ, αποδυναμώνει την προϋπηρεσία, ενώ προαναγγέλλει τις αντίστοιχες αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών και στη γενική αγωγή. Αντιπαλεύει τη διευρυνόμενη ελαστικοποίηση της εργασίας και συμμετέχει - στηρίζει την καμπάνια για ίσα δικαιώματα των αναπληρωτών, υιοθετώντας τα αιτήματα που έχει προσδιορίσει το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιορίστων. Ο Σύλλογος καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα μέτρα για τη 2η αξιολόγηση και κόντρα στο μονόδρομο της ΕΕ απαιτεί να πληρώσει το κεφάλαιο για την κρίση που αυτό δημιούργησε. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5/4 στις 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων του ολοημέρου στην κινητοποίηση υπάρχει η τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ. Επιπροσθέτως, ο Σύλλογός μας θέλοντας να ενισχύσει τον πανελλαδικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων και να δώσει στους συναδέλφους - ιδίως αυτών εκτός Σύρου - τη δυνατότητα δυναμικότερης απάντησης, έχει προκηρύξει επικουρικά για την Τετάρτη 05/04 τρίωρη στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού ωραρίου (08:00 – 11:00). Υπενθυμίζουμε πως οι τρίωρες στάσεις εργασίας της Δ.Ο.Ε την Τετάρτη 05/04 αφορούν τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις τρεις πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου”.