Φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης – Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας

Κέρδισαν η φιλία και η ευγενής άμιλλα

Η συνεργασία, η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα ήταν οι νικητές στον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των μαθητών της ΣΤ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας.

Το παιχνίδι που είχε στόχο την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και την ανάδειξη σημαντικών αξιών, πάνω στις οποίες τα παιδιά θα χτίσουν ένα μέλλον, χωρίς φανατισμό, στείρο ανταγωνισμό και αντιπαλότητα, διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος».

Στον αγώνα συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια εναλλάξ ανά 10λεπτο, τα οποία ξεχώρισαν για το πάθος και την ενεργητικότητα τους στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι».

Μία απολαυστική αθλητική συνάντηση

Οι θεατές καμάρωσαν τα παιδιά και συνεχάρησαν τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής , Δημήτρη Τσαρτσάλη, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και Σάββα Σαβρακίδη, του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, οι οποίοι προετοίμασαν τους μαθητές για έναν αγώνα-απόλαυση και όχι για μια "μάχη" που θα έφερνε τη "νίκη".

Πολύτιμη ήταν επίσης η συνεισφορά των δασκάλων των δύο τμημάτων της ΣΤ’ Τάξης του 4ου, Γιάννη Καπετανάκη και Παύλου Δρούγκα, καθώς και του Νίκου Ψαρρού και Δημήτρη Καραγιάννη από το σχολείο της Ποσειδωνίας.

Στόχος των εμπνευστών είναι η διοργάνωση κι άλλων αθλητικών συναντήσεων στο μέλλον, που αποδεικνύονται εποικοδομητικές και ένα διαφορετικό είδος «σχολείου» για τα παιδιά, στο οποίο διδάσκονται τη χαρά της φιλίας και της ομαδικότητας για μια ζωή με περισσότερα χαμόγελα.