Ενημέρωση για τις παγίδες του Διαδικτύου στη Σέριφο

Ενδυνάμωση των αντιστάσεων

  • Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017 - 06:09

Τα πολλαπλά οφέλη και τους σημαντικότερους κινδύνους από τη χρήση του Διαδικτύου παρουσίασε η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Νοτίου Αιγαίου και Πιστοποιημένο Στέλεχος της Ασφάλειας του διαδικτύου Δρ. Ευτυχία Νικολακοπούλου στους μαθητές του Γυμνασίου Σερίφου.

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των παιδιών για τις παγίδες του Διαδικτύου, τονίστηκε μεταξύ άλλων η σημασία της ενδυνάμωσης των αντιστάσεων του κάθε μαθητή σε πειρασμούς προερχόμενους από τις ψεύτικες εικόνες, τις λανθασμένες αντιλήψεις και τις γενικότερες προκλήσεις  που προσφέρει το Διαδίκτυο.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συμφώνησαν ότι θα κρατήσουν στο μέλλον μια πιο υπεύθυνη στάση δεν θα επικοινωνούν με αγνώστους  και δεν θα δίνουν προτεραιότητα στο διαδίκτυο και στα παιχνίδια όταν πρόκειται να συμμετέχουν σε μια κοινωνική ή οικογενειακή συνάντηση. Η κ. Νικολακοπούλου ζήτησε από το κοινό να τηρήσουν μια τουλάχιστον από τις πολλές οδηγίες που τους δόθηκαν μεταξύ των οποίων είναι η προσωπική ευθύνη και η αέναη προσπάθεια για την αποφυγή της εξάρτησης η υπερβολή της οποίας οδηγεί στον εθισμό.

Στο σεμινάριο προβλήθηκε  ενημερωτικό βίντεο με τον τίτλο " Το παντοπωλείο" που περιγράφονται στιγμιότυπα περιστατικών  ηλεκτρονικής απάτης  στον  χαώδη κόσμο του Διαδικτύου.