Μαθητές του Νηπιαγωγείου Βάρης μοίρασαν λαμπάδες και ευχήθηκαν «Καλή Ανάσταση» σε κατοίκους της περιοχής

Στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ασθενών

Ζεστά χαμόγελα, εγκάρδιες ευχές και πανέμορφες χειροποίητες λαμπάδες μοίρασαν χθες το πρωί παιδιά του Νηπιαγωγείου Βάρης, συνοδεύοντας τον εφημέριο της Ενορίας Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στα σπίτια κατοίκων της περιοχής με κινητικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», οι μικροί μαθητές, μαζί με τις μητέρες Αντωνία Πρίντεζη και Ευαγγέλια Κοντογιάννη, τον ιερέα Piotr Klym και τον κ. Μάρκο Βουτσίνο επισκέφτηκαν 28 ηλικιωμένους και ασθενείς του χωριού για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, ενόψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα.

Η παρουσία των παιδιών χαροποίησε ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, οι οποίοι άνοιξαν με ιδιαίτερη θέρμη την πόρτα τους για να τα υποδεχτούν. Το πρόσωπό τους έλαμψε ακόμα περισσότερο, όταν έλαβαν από τους μαθητές λαμπάδες, που έφτιαξαν τα ίδια μαζί με τους γονείς τους.

Η δράση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Βάρης Ζωής Αποστόλου και υλοποιήθηκε από τους γονείς σε συνεργασία με την Ενορία του χωριού.

Οι λιλιπούτειοι μαθητές ενθουσιάστηκαν πολύ με τη χαρά, την ευγνωμοσύνη και την έκπληξη των κατοίκων, οι οποίοι δεν ήταν ενήμεροι για την επίσκεψή τους.

Τα παιδιά βίωσαν την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς, χαρίζοντας οι ίδιοι δώρα, μα πάνω από όλα την αγάπη τους σε συνανθρώπους τους που μας έχουν ανάγκη, ειδικά τέτοιες μέρες.

Το Νηπιαγωγείο Βάρης που συμμετέχει δυναμικά στο πρόγραμμα του Μη κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη συνεχίζει ακάθεκτο τις κοινωνικές και παιδαγωγικές δράσεις του που έχουν στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στους μαθητές.