Οι μαθητές της Γ’ Τάξης ζωγράφισαν, φωτογράφισαν και… έπαιξαν

Οι μικροί «Θεού» του 6ου Δημοτικού

Την αγάπη τους για την ιστορία που διδάχτηκαν για πρώτη φορά φέτος, μοιράστηκαν με τους επισκέπτες της Αίθουσας Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Οι εικαστικές και φωτογραφικές «Μυθογραφίες» των μικρών καλλιτεχνών, με την επιμέλεια του δασκάλου τους Γιώργου Μπασινά, παρουσιάστηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο, αποτελώντας τον καρπό μιας εποικοδομητικής και δημιουργικής χρονιάς, που φτάνει αισίως στο τέλος της.

Γνωριμία με τον Κυκλαδικό πολιτισμό

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι μαθητές ασχολήθηκαν με διαφορετικές μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, η φωτογραφία και το θέατρο, καθώς υποδύθηκαν με μεγάλη χαρά τους Θεούς, που μελέτησαν στην τάξη. «Τα παιδιά λάτρεψαν την ιστορία και ήθελαν μέσα από μία έκθεση να εκφράσουν στο κοινό του νησιού το σύνολο των συναισθημάτων που ένιωσαν στο πλαίσιο τόσο της διδασκαλίας, όσο και της δημιουργικής απασχόλησης», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός.

Τέλος εποχής

Όπως τόνισε, μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά γνώρισαν καλύτερα τον κυκλαδικό πολιτισμό, τους αρχαίους μύθους και τους Θεούς, ζωγράφισαν, έφτιαξαν ειδώλια από πηλό και είχαν την ευκαιρία να νιώσουν και οι ίδιοι μικροί Θεοί, μπαίνοντας στο ρόλο τους για τις ανάγκες της φωτογραφικής έκθεσης. «Δούλεψαν ομαδικά, το διασκέδασαν κι έτσι όμορφο κλείνει ένας κύκλος δύο υπέροχων χρόνων, που περάσαμε μαζί στην τάξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος για το ταλέντο, την έμπνευση, τον ενθουσιασμό και τον ζήλο των 17 μαθητών του, με τους οποίους μοιράστηκε πολλές όμορφες στιγμές τα τελευταία δύο έτη στην τάξη. «Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας, που κατέβαλαν με τόση όρεξη και θα κουβαλούν στο μυαλό και την καρδιά τους για πολλά πολλά χρόνια», κατέληξε ο κ. Μπασινάς.