Τελετή λήξης του διδακτικού έτους 2016 – 2017 του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος” (Φρερ)

Με ένα ταξίδι στον κόσμο, έριξαν “αυλαία” στην χρονιά

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του σχολείου με τις μουσικοχορευτικές ικανότητές τους και το “υποκριτικό” ταλέντο τους

Η περιπέτεια, οι ταξιδιωτικές μετακινήσεις και οι ιδιαίτεροι ήρωες του Ιουλίου Βερν από το μυθιστόρημά του “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” αποτέλεσαν το περιεχόμενο της γιορτής λήξης του διδακτικού έτους 2016 – 2017 που παρουσιάστηκε από τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου “Ο Άγιος Γεώργιος”.

Το αξιοσημείωτο ταλέντο των μικρών παιδιών που πρωταγωνίστησε καθ΄ όλη τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας σχολικής εκδήλωσης εντυπωσιάζοντας γονείς, εκπαιδευτικούς κι εκπροσώπους των τοπικών Αρχών της Σύρου, οι οποίοι και παρακολούθησαν την τελετή το βράδυ της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού Σχολείου, καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους, σηματοδοτώντας επί της ουσίας την “αυλαία” του σχολικού έτους, αλλά και την έναρξη των θερινών διακοπών τους.

Παρουσία του διοικητικού προσωπικού της σχολικής μονάδας, των εκπροσώπων του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων, του Συλλόγου Γονέων, καθώς επίσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄, εκπροσώπου της Καθολικής Εκκλησίας αλλά και του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού η διευθύντρια του ιστορικού σχολείου των Φρερ, Ντίνα Βουτσίνου ευχαρίστησε θερμά κάθε συνεργαζόμενη πλευρά για το παραγωγικό κι εποικοδομητικό έργο που αναπτύχθηκε σε όλη την περίοδο του έτους 2016 – 2017, προλογίζοντας την ξεχωριστή εκδήλωση των μαθητών του συνόλου των τάξεων του Ιδιωτικού Σχολείου.

 

Αξιοσημείωτη δουλειά από τους μαθητές που επιβραβεύονται με διακρίσεις

Ειδικότερα, η κ. Βουτσίνου θέλοντας να εξάρει το έργο, αλλά και τις επιδόσεις των μαθητών και κυρίως των μεγαλύτερων τάξεων παρουσίασε συνοπτικά ορισμένες από τις σημαντικότατες διακρίσεις που απέσπασαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

“Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος. Μια χρονιά γεμάτη από κάθε άποψη. Οι μαθητές μας, και κυρίως εκείνοι των μεγαλύτερων τάξεων, θα μου επιτρέψετε να πω, ότι είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους Έλληνες” σχολίασε χαρακτηριστικά η διευθύντρια, αναφέροντας προς επιβεβαίωση των λεγομένων της τα εξής: “Η ομάδα ρομποτικής, που αποτελείται από τον Μαραγκό Σάββα, την Μπάιλα Κατερίνα, τον Κωνσταντή Πανή και την Γιάννα Χούμη, με το αυτοκίνητο τύπου φόρμουλα 1 που κατασκεύασαν διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Φυσικών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής ο Ισίδωρος Μαραγκός ήταν ανάμεσα στους μαθητές που αρίστευσαν και μοιράστηκαν το πρώτο βραβείο. Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας η Στ’ τάξη πήρε το τρίτο βραβείο. Στον διαγωνισμό κατασκευής τσάντας “Life debag”, βραβεύτηκαν οι μαθήτριες της Ε’ τάξης, Αλτουβά Μαρίνα και Μακρυωνίτου Αγνή και στις εξετάσεις της Πληροφορικής, όλοι οι μαθητές που έδωσαν εξετάσεις πήραν πιστοποίηση στις ενότητες Word και Excel”.

Η ίδια πρόσθεσε δε πως, “Αξίζουν συγχαρητήρια και στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους” ευχαριστώντας παράλληλα τους Συλλόγους Γονέων και Αποφοίτων του Ιδιωτικού Σχολείου των Φρερ, τα μέλη των οποίων όπως τόνισε, “στέκονται πάντα αρωγοί”.

Ακόμη υψηλότερα ο πήχης για συνεχή πρόοδο

Η αξιόλογη πορεία του σχολείου δεν αποτυπώνεται μόνον μέσω της συνεχούς προόδου των μαθητών, αλλά επισημαίνεται και μέσω της προσπάθειας του διοικητικού κι εκπαιδευτικού προσωπικού της σχολικής μονάδας, που θέτει σταθερά ολοένα και υψηλότερα τον πήχη του παραγόμενου έργου προς όφελος των μαθητών.

“Ένα ευχαριστώ, οφείλω και στους συναδέλφους μου, που ειδικά φέτος με τόσες συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια κι επιμορφώσεις έχουν ξεχάσει ποιο είναι το ωράριο της δουλειάς τους” σημείωσε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό της η κ. Βουτσίνου, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως, ο απολογισμός της κάθε χρονιάς που συμπληρώνεται, οφείλει να αποτελεί αφορμή για περαιτέρω βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη συνεργασία γονέων κι εκπαιδευτικών, η οποία όπως εξήγησε “είναι πολύ σημαντική για την πρόοδο των παιδιών μας σε όλους τους τομείς” καλώντας τους δύο ανωτέρω Συλλόγους και τα μέλη τους “να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία”.

Η κ. Ντίνα Βουτσίνου κλείνοντας τη σύντομη ομιλία της, αφιέρωσε ειδική αναφορά στους μαθητές που αποφοίτησαν από την ΣΤ΄ τάξη του σχολείου, τονίζοντας εμφανώς συγκινημένη πως, “Όλα αυτά τα χρόνια τους είδαμε να χαίρονται, να κλαίνε, να θυμώνουν, να τσακώνονται. Πάντα ήμασταν δίπλα τους και πολλές φορές χρειάστηκε να είμαστε αυστηροί μαζί τους. Ελπίζω τώρα που μεγάλωσαν να κατάλαβαν πως ό,τι κάναμε ήταν για το καλό τους”.

Η ίδια ανανέωσε το ραντεβού με τους υπόλοιπους μαθητές για την προσεχή και νέα σχολική χρονιά.