Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς στο Νηπιαγωγείο Βάρης - Μάννα

Νοιαζόμαστε, δρούμε, καλοπερνούμε

Μία χρονιά γεμάτη περιπέτειες, γνώση, λύπες, χαρές, παιχνίδι, αλλά και πολλές δράσεις, έκλεισε για το Νηπιαγωγείο Βάρης - Μάννα.

Με μία πρόσκληση, με τίτλο «Όλοι μαζί, είμαστε πάντα πιο δυνατοί», οι μικροί μαθητές κάλεσαν τους γονείς και φίλους στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς, με το σύνθημα «ας είμαστε όλοι εκεί, να νοιαστούμε, να δράσουμε, να καλοπεράσουμε!», και φυσικά, κράτησαν το λόγο τους στο έπακρο.

Τα παιδιά έπαιξαν στη μικρή σκηνή τους, για ένα μεγάλο μήνυμα, αυτό της ειρήνης, ενώ είχαν την ευκαιρία, ενώπιον της υπεύθυνης του σχολείου, κ. Ζωής Ανδρεάδου, να μιλήσουν για όσα βλέπουν τριγύρω τους και θα ήθελαν να αλλάξουν προς το καλύτερο, με αποτέλεσμα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην πορεία προς την ενήλικη ζωή ενός ενεργού πολίτη, που νοιάζεται και διεκδικεί την αλλαγή για τον τόπο του. Συγκεκριμένα, τα παιδιά «μάζεψαν υπογραφές», ώστε να καταθέσουν αιτήματα προς τους υπεύθυνους, όπως για παράδειγμα τον εξωραϊσμό και την βελτίωση ενός μικρού γηπέδου, το οποίο επισκέφτηκαν και δεν τους άρεσε, προς τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, κ. Ιωσήφ Σαργολόγο.

Παράλληλα, παρουσίασαν και στους γονείς, που συγκινημένοι παρακολουθούσαν την εκδήλωση και θυμήθηκαν και τα ίδια, τις δράσεις όλης της χρονιάς, στις οποίες συμμετείχαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αφού, οι δράσεις του νηπιαγωγείου Βάρης – Μάννα, φέτος, είχαν κοινό παρονομαστή τον εθελοντισμό και την προσφορά.

Η γιορτή έκλεισε για τους μαθητές του σχολείου, με συγκίνηση για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και χαρά, αφού μπροστά τους έχουν ένα ολόκληρο καλοκαίρι «ελευθερίας», με την υπόσχεση να τα «ξαναπούν» από το Σεπτέμβρη, με περισσότερες γνώσεις, περισσότερες δράσεις, περισσότερα παιχνίδια και ακόμη περισσότερη προσφορά.