Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ειδική αγωγή, συμβουλευτική, παιδοψυχολογία

  • Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2017 - 10:07

Με την προκήρυξη τριών  προγραμμάτων Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζει το καινοτόμο εκπαιδευτικό του  έργο,   προσφέροντας πρόσβαση σε γνώσεις  Πανεπιστημιακού επιπέδου στο ευρύ κοινό,  στο  πλαίσιο της Δια Βίου Εκπαίδευσης.  
 Πρόκειται για τα επιτυχημένα προγράμματα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή, τη Συμβουλευτική , την Παιδοψυχολογία με έναρξη την 1η Οκτωβρίου 2017 , καθώς και  το πρόγραμμα  Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών με έναρξη 29 Ιουνίου 2017,  που εξυπηρετούν το  στόχο της προγύμνασης  και την κατάρτισης  των εκπαιδευόμενων για μία ανταγωνιστική επαγγελματική πορεία.
Όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέχρι τώρα,  δικαιούνται Έκπτωσης 50%   στα δίδακτρα.
Για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με  όλα τα ενεργά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν προστρέχουν στην ιστοσελίδα https://goo.gl/ZSdqeB .
Ειδικότερες και λεπτομερέστερες πληροφορίες  :
1. Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή 450 ωρών με έναρξη 1η Οκτωβρίου 2017   με κλικ  στο σύνδεσμο: goo.gl/gKJfX7
Σκοπός του προγράμματος είναι  η θεωρητική και εμπειρική εξειδίκευση εκπαιδευτικών (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), φοιτητών και άλλων επιστημόνων στις σύγχρονες τάσεις της Ειδικής Αγωγής και τον εμπλουτισμό των γνώσεων, που απαιτούνται, προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν με αξιοπιστία και θεωρητική  επάρκεια όλες τις κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες και μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες σε παιδαγωγικο-διδακτική και συμβουλευτική βάση.
2. Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στη Συμβουλευτική με έναρξη 1η Οκτωβρίου 2017 στο
goo.gl/8fxcrU .
  Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στη θεωρητική προσέγγιση των σχολών σκέψης, στην πρακτική εφαρμογή,  στις μεθόδους και τεχνικές συμβουλευτικής παρέμβασης και στην ανάλυση περιστατικών  και στοχεύει στην εξοικείωση των επιμορφουμένων με τις τεχνικές έρευνας στον τομέα της συμβουλευτικής και των κοινωνικών επιστημών.
3. Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία με έναρξη 1η Οκτωβρίου 2017 στο goo.gl/XKu7WN
Το πρόγραμμα δίνει  έμφαση στην Έρευνα, στη Σχολική Ψυχολογία και τις αναπτυξιακές διαταραχές και αποκλίσεις .

4. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Τρίμηνο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης για Εξετάσεις Πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ με έναρξη 29 Ιουνίου 2017, στο  goo.gl/PZ3mMR
Στοχευόμενο στην αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευτών ενηλίκων, οι  οποίοι διδάσκουν σε προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης μαθήματα του γνωστικού τους αντικειμένου και η προετοιμασία των επιμορφούμενων για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π
Τα προγράμματα απευθύνονται: σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργαζομένους στην ψυχική υγεία, φοιτητές και άλλες συναφείς ε ιδικότητες, που προσβλέπουν σε πρόσληψη σε δομές ειδικής αγωγής .Ήτοι  γίνονται δεκτοί, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγοί, νηπιοβρεφοκόμοι, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία και σε δομές ατόμων με αναπηρία. καθώς και άλλοι ειδικοί, που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμβούλους, νοσηλευτές, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους κλπ.και φοιτητές σχετικών ειδικοτήτων, που επιθυμούν να αποκτήσουν την αναγκαία εξειδίκευση και εμπειρική γνώση για την άσκηση της συμβουλευτικής και εκπαιδευτικούς..
Τα προγράμματα  προσφέρουν:
- Δυνατότητα πρακτικής ενδυνάμωσης δεξιοτήτων σε φορείς.
- Συγγραφή ερευνητικής εργασίας, παρουσίαση σε πανελλήνιο συνέδριο ή δημοσίευση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές.
-Δωρέαν τρίμηνο σεμινάριο Μεθοδολογίας Έρευνας για Κοινωνικούς Επιστήμονες, Εκπαιδευτικούς και Φοιτητές.
- Αποκλειστικά διαδικτυακή ή/και blended διδασκαλία.
- Πλούσια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη.
- Διεθνείς συνεργασίες για περαιτέρω πιστοποιήσεις.
- Μοριοδοτήσεις ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία.
- Πιστοποιητικό εξειδίκευσης από Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
- Προγύμναση για μετέπειτα φοίτηση σε μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.
Γενικές Μοριοδοτήσεις και πλεονεκτήματα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
Διαδικασία Πληρωμής και Προθεσμίες Εγγραφών
Όλα τα προγράμματα είναι υψηλής ζήτησης και τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ.docx
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  στο σύνδεσμο:
https://www.ru.aegean.gr/epos/?id=64
Επιστημονικά Υπεύθυνος Προγραμμάτων:
Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Διοικητική υποστήριξη -πληροφορίες: Πακλατζόγλου Σοφία, paklatzoglou.sofia@gmail.com ,
Πρασσά Ελένη, eprassa@aegean.gr  , Μπαλάσα Κατερίνα, balasa@acadimia.com
Γραμματειακή Υποστήριξη :στο 22510-36520 εργάσιμες μέρες και ώρες και
6940911716, 6988019804, 6972192165, 6985586319, 6988069584, 6948711315
 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ppy@aegean.gr