Σύσκεψη για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής με τον Υπ. Παιδείας

Σε μία ιδιαιτέρως σημαντική σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής των τριών Τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχαν σήμερα στην Αθήνα, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των φορέων της Σύρου, δύο κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων και εκπρόσωποι του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Σύρου.

Κύριο θέμα της σύσκεψης ο τόπος της έδρας της προς ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, κατόπιν της γνωστοποίησης – προ ημερών - της πρόθεσης του αρμόδιου Υπουργείου να μην οριστεί η Σύρος, αλλά η Σάμος, παρά την σαφή βούληση της Συγκλήτου περί του αντιθέτου, όπως αυτή έχει διατυπωθεί προ ετών σε απόφασή της.

Η εν λόγω συνάντηση έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών εφαρμογής της σταθερής απόφασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που θέλει την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής των Τμημάτων Μηχανικών της Σύρου, της Σάμου και της Χίου, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τις οποίες και καταβάλλουν οι τοπικές Αρχές το τελευταίο διάστημα.

Στη σύσκεψη – μεταξύ άλλων - συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον νομό Κυκλάδων,Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, εκ μέρους του προέδρου του ΤΜΣΠΣ, Φίλιππου Αζαριάδη, εκπροσώπων του Φοιτητικού Συλλόγου του ΤΜΣΠΣ, καθώς επίσης του εκπροσώπου του Συλλόγου Διπλωματούχων του ΤΜΣΠΣ, Σπύρου Μποφυλάτου αλλά και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων και Αρχών αναπτύχθηκε συγκεκριμένη και εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία που υπερασπίζεται την ικανοποίηση της απόφασης της Συγκλήτου. Αν και ο κ. Γαβρόγλου δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ωστόσο πρέπει να αναφερθεί πως υπήρξε άκρως θετικός στο να ακούσει τις αναλυτικές τοποθετήσεις και τις παρεμβάσεις των συμμετεχόντων.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της Κοινής Γνώμης.