Τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017 – 2018

“Πρώτο κουδούνι” σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της Σύρου

Τα προαύλια των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Σύρου “πλημμύρισαν” με παιδικές φωνές σήμερα το πρωί, οπότε και τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2017 – 2018.

Μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές, πρωτάκια και ανήσυχα νήπια κατέκλυσαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιστρέφοντας αλλά και γνωρίζοντας το σχολικό περιβάλλον τους, στο οποίο με εγκάρδια χαμόγελα τους υποδέχθηκαν εκπαιδευτικοί και διευθυντές των σχολείων.

Ιερείς της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας τέλεσαν τον αγιασμό μεταφέροντας τις ευχές τόσο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου ενώ με τη σειρά τους οι διευθυντές ενημέρωσαν γονείς και παιδιά πως η φετινή χρονιά ξεκινά κανονικά από αύριο, με τα σχολικά βιβλία να μοιράζονται στο σύνολό τους.

Σημειώνεται πως, παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό από το 1o Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, το Ιδιωτικό Σχολείο "Άγιος Γεώργιος", το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σύρου, καθώς επίσης το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Σύρου, αλλά και το Νηπιαγωγείο Άνω Σύρου και θα ακολουθήσει σταδιακά προσθήκη φωτογραφιών από άλλα Δημοτικά Σχολεία.