Εγκάρδιο καλωσόρισμα στο νέο "αίμα" της ΑΕΝ Σύρου

Tους 32 νέους σπουδαστές και σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, η οποία επί 55 συνεχή χρόνια προσφέρει πολύτιμο έργο στο χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης, καλωσόρισαν η "οικογένεια" της Σχολής και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Σύρου.

Η τελετή υποδοχής της φετινών εισακτέων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β', ο οποίος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, του βικάριου της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, εκπροσώπου του Σεβ.π. Πέτρου Στεφάνου, του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, καθώς και εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών του τόπου.

Την ευχή να αναδειχθούν άξιοι κυβερνήτες τόσο των πλοίων τους, όσο και της ζωής τους, η οποία θα διακρίνεται από την αλήθεια, την τιμιότητα, την εντιμότητα, τη συνεργατικότητα, τη φιλία και την αγάπη προς τον άλλον, απηύθυνε στους σπουδαστές ο Μητροπολίτης κ.κ. Δωρόθεος Β’.

Με τη σειρά του, ο Διοικητής της ΑΕΝ Σύρου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Δημήτρης Βατίστας Συνεχάρη θερμά το νέο «αίμα» της σχολής για την ένταξή του στον προθάλαμο της οικογένειας των αξιωματικών της ελληνικής ναυτιλίας, διαβεβαιώνοντας τους σπουδαστές ότι η επιλογή τους θα τους γεννήσει μελλοντικά το αίσθημα της ηθικής ικανοποίησης μέσα από την προσφορά ενός ανεκτίμητου έργου προς όφελος του ναυτικού επαγγέλματος και της οικονομίας της πατρίδας.

«Η Σύρος μας έχε μια πολύ μεγάλη ναυτική παράδοση, την οποία εσείς θα κάνετε ακόμα μεγαλύτερη», σημείωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός προσθέτοντας, ότι η πόρτα του Δήμου θα είναι πάντοτε ανοιχτή στους σπουδαστές για να τους εξασφαλίσει και να τους παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη.

Τέλος, τους σπουδαστές καλωσόρισε και ο Διευθυντής Σπουδών της ΑΕΝ Σύρου, Γιώργος Δούναβης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επιτακτικές ανάγκες αναβάθμισης του εξοπλισμού, αλλά και στελέχωσης της Σχολής με ικανό αριθμό εκπαιδευτικού προσωπικού, δεδομένου ότι, αυτή τη στιγμή, η Ακαδημία είναι η μοναδική σε όλη την Ελλάδα με μόνο έναν μόνιμο καθηγητή εδώ και σχεδόν 5 χρόνια.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της «Κοινής Γνώμης». 

 

Ετικέτες: