Τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών της ΑΕΝ Σύρου

Μελλοντικοί κυβερνήτες στη ζωή και τη θάλασσα

Θερμό καλωσόρισμα στους 32 νέους σπουδαστές και σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, η οποία επί 55 συνεχή χρόνια προσφέρει πολύτιμο έργο στο χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης, επεφύλαξε η "οικογένεια" της Σχολής και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Σύρου.

Τον καθιερωμένο Αγιασμό για το νέο διδακτικό έτος τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος ευχήθηκε στους σπουδαστές να αναδειχθούν άξιοι κυβερνήτες τόσο των πλοίων τους, όσο και της ζωής τους, η οποία θα διακρίνεται από την αλήθεια, την τιμιότητα, την εντιμότητα, τη συνεργατικότητα, τη φιλία και την αγάπη προς τον άλλον.

Με τη σειρά του, ο Διοικητής της ΑΕΝ Σύρου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Δημήτρης Βατίστας Συνεχάρη θερμά το νέο «αίμα» της σχολής για την ένταξή του στον προθάλαμο της οικογένειας των αξιωματικών της ελληνικής ναυτιλίας, διαβεβαιώνοντας τους σπουδαστές ότι η επιλογή τους θα τους γεννήσει μελλοντικά το αίσθημα της ηθικής ικανοποίησης μέσα από την προσφορά ενός ανεκτίμητου έργου προς όφελος του ναυτικού επαγγέλματος και της οικονομίας της πατρίδας.

«Η Σύρος μας έχε μια πολύ μεγάλη ναυτική παράδοση, την οποία εσείς θα κάνετε ακόμα μεγαλύτερη», σημείωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός προσθέτοντας, ότι η πόρτα του Δήμου θα είναι πάντοτε ανοιχτή στους σπουδαστές για να τους εξασφαλίσει και να τους παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη.

Ανάγκη στήριξης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης

Τέλος, τους σπουδαστές καλωσόρισε και ο Διευθυντής Σπουδών της ΑΕΝ Σύρου, Γιώργος Δούναβης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επιτακτικές ανάγκες αναβάθμισης του εξοπλισμού, αλλά και στελέχωσης της Σχολής με ικανό αριθμό εκπαιδευτικού προσωπικού, δεδομένου ότι, αυτή τη στιγμή, η Ακαδημία είναι η μοναδική σε όλη την Ελλάδα με μόνο έναν μόνιμο καθηγητή εδώ και σχεδόν 5 χρόνια.

«Η δημόσια ναυτική εκπαίδευση έχει ανάγκη στήριξης με κάθε δύναμη, καθώς διαφοροποιείται από την υπόλοιπη τριτοβάθμια εκπαίδευση στο ότι όχι μόνο δεν παράγει ανέργους, αλλά τροφοδοτεί με ικανό προσωπικό τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας και τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου» σημείωσε ο κ. Δούναβης, διαβεβαιώνοντας τους σπουδαστές ότι, οι καθηγητές αλλά και ολόκληρο το προσωπικό της σχολής θα είναι πάντοτε κοντά τους, αρωγοί σε κάθε τους βήμα και σε κάθε τους πρόβλημα.

Ετικέτες: