Βρες το ταλέντο σου στο ΔΙΕΚ Σύρου

  • Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2017 - 06:12

Την ευκαιρία να βρουν το ταλέντο τους και να ακολουθήσουν την κλίση τους, θα έχουν οι φίλοι του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Σύρου, μέσα από μία εκδήλωση γνωριμίας με τα φετινά τμήματά του, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.  

Ως δομή κατάρτισης το Δ.Ι.Ε.Κ. προσφέρει βασικές επαγγελματικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας χωρίς να χρειαστεί να αφήσουν τον τόπο τους και να επιβαρύνουν οικονομικά την οικογένειά τους. Οι καταρτιζόμενοι εξασφαλίζουν τα ανάλογα προσόντα και διευκολύνονται στην επαγγελματική ένταξη στην τοπική αγορά εργασίας και στην κοινωνία. Από το Δ.Ι.Ε.Κ. Σύρου διαχρονικά έχουν αποφοιτήσει πολλοί καταρτιζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται με επιτυχία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η μέχρι τώρα πορεία του Δ.Ι.Ε.Κ. Σύρου, με τη συντονισμένη προσπάθεια πολλών εκπαιδευτών και της διεύθυνσης δείχνει ότι έχει καλή ανταπόκριση και αποδοχή από την κοινωνία του τόπου και μας κάνει να πιστεύουμε, ότι συνεχίζοντας την προσπάθειά μας με την ίδια δύναμη θα καταφέρουμε να ωφελήσουμε τους νέους που μας εμπιστεύονται.

Η εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2017 – Βρες το ταλέντο σου!», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:00 στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Σύρου, όπου στεγάζεται το ΔΙΕΚ Σύρου.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις ειδικότητες που ειδικότητες που λειτουργούν στο Φθινοπωρινό  εξάμηνο 2017 Β’μέσα από τις δημιουργίες και τις δραστηριότητές τους. Οι Τεχνικοί Μαγειρικής Τέχνης θα ετοιμάσουν εξαιρετικά εδέσματα αποκλειστικά για την εκδήλωση που θα δοκιμάσετε και θα σας εκπλήξουν, οι Τεχνικοί Αρτοποιοί – Ζαχαροπλάστες θα σας απογειώσουν με τις γλυκές χριστουγεννιάτικες απολαύσεις, οι κυρίες της Αισθητικής Τέχνης θα σας ομορφύνουν και θα σας συμβουλεύσουν για τις γιορτινές σας εξόδους και οι Προπονητές Αθλημάτων είναι έτοιμοι να σας δώσουν λύσεις βελτίωσης της σωματικής σας υγείας. Η πολυετής εμπειρία των εκπαιδευτών συμβάλλει στην επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου κατάρτισης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων συνιστά μια μοναδική ευκαιρία να για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας της Σύρου και την προβολή της επαγγελματικής κατάρτισης που παρέχεται στο ΔΙΕΚ. «Αξίζει να συνδεθούμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί σε μια συνδυασμένη προσπάθεια αξιοποίησης της επαγγελματικής κατάρτισης» σημειώνει η Διευθύντρια κ. Δήμητρα Τσιόρβα.

Βασικά μηνύματα για την προώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της διά βίου μάθησης:

• Κάθε άνθρωπος είναι ταλαντούχος. Ορισμένα ταλέντα ενδέχεται να είναι προφανή, ενώ άλλα είναι ακόμα κρυμμένα.

• Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση είναι μια έξυπνη επιλογή, είναι διασκεδαστική και οδηγεί στην αριστεία στην εκπαίδευση, σε ποιοτικές θέσεις εργασίας και σε αύξηση της απασχολησιμότητας.

• Υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης που σας προετοιμάζουν επιτυχώς για ενδιαφέρουσες και απαιτητικές σταδιοδρομίες, καθώς και για την ενεργό συμμετοχή σας στην κοινωνία.

• Η ΕΕΚ συνιστά μια επιθυμητή επιλογή για ανθρώπους όλων των ηλικιών και προετοιμάζει τους ανθρώπους για θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

• Η μάθηση σε όλη τη διάρκεια της ζωή μας είναι σημαντική για την απασχολησιμότητα και την προσωπική ανάπτυξη.

• Η ποιοτική κατάρτιση αναπτύσσει το δυναμικό δημιουργικότητας και καινοτομίας των εκπαιδευόμενων.

• Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και η επανεκπαίδευση σε όλη τη ζωή μας για βελτιωμένες ευκαιρίες απασχόλησης και καλύτερη ένταξη στην κοινωνία αποτελούν βασικά στοιχεία για την επιτυχία.

• Η διά βίου μάθηση βελτιώνει την κοινωνική ένταξη, την ποικιλομορφία και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά.